Розумний дисплей Apple з ОС HomeOS буде представлений наступного року
Розумний дисплей Apple з ОС HomeOS буде представлений наступного року

Розумний дисплей Apple з ОС HomeOS буде представлений наступного року

Давно ходили чутки, що Apple працює над розумним дисплеєм, щоб конкурувати з Amazon Echo та Google Nest. Новий витік тепер свідчить про те, що ці пристрої, нарешті, можуть дебютувати у 2025 році на абсолютно новій платформі під назвою HomeOS.

Слова для цього надійшли від Марка Гурмана з Bloomberg, який стверджував, що Apple працює не над однією, а над двома парами розумних дисплеїв, кожен з яких призначений для того, щоб перенести свій розумний інтелект у ваш дім. 

Повідомляється, що перша модель має кодову назву J595 і, як очікується, стане преміальним варіантом з двох. Раніше Гурман повідомляв, що ця модель може постачатися з роботизованою рукою, яка може нахиляти та повертати екран для кращого перегляду. 

Другий пристрій під кодовою назвою J490 буде більш доступною пропозицією і, як кажуть, призначений в основному для запуску програм, таких як Календар, Нотатки та Дім. Він також включатиме інтерфейс, оптимізований для керування побутовою технікою та швидкого перегляду інформації. Повідомляється, що прототипи цих розумних дисплеїв від Apple також здатні магнітно кріпитися до стін або розташовуватися на столах. 

Перший розумний дисплей Apple може вийти у 2025 році

Гурман припускає, що ми можемо побачити запуск доступної моделі вже наступного року. Хоча інсайдер не згадує конкретних термінів випуску J595, очікується, що він коштуватиме понад тисячу доларів.

Подейкують, що обидва ці дисплеї працюватимуть на новій HomeOS від Apple, яка буде створена на основі існуючої tvOS, яка працює на пристроях Apple TV. Ключовою особливістю тут є інтеграція функцій Apple Intelligence. На відміну від сучасних Apple TV і HomePods, яким бракує апаратного забезпечення для обробки ШІ на пристрої, ці розумні дисплеї можуть запускати деякі (або всі) з цих функцій локально. 

Функціонально ці розумні дисплеї Apple будуть схожі на те, що пропонують Amazon Echo та Google Nest. Це просто звичайна модель Apple виходу на ринки з існуючою тягою у своєму власному стилі. Не дивно, що користувачі, які вже є в екосистемі Apple, швидше за все, віддадуть перевагу цим майбутнім смарт-пристроям, а не існуючим варіантам.

Источник материала
loader
loader