Республіканці готуються до оскарження результатів виборів
Республіканці готуються до оскарження результатів виборів

Республіканці готуються до оскарження результатів виборів

Організація, створена радником Дональда Трампа Стівеном Міллером у штаті Аризона, надає місцевим суддям можливість анулювати результати виборів через нібито «порушення» з боку виборчих чиновників. Ця ініціатива є частиною ширшої стратегії Республіканської партії щодо правового оскарження виборчих результатів, повідомляє Reuters. Команда демократів на чолі з кандидаткою Камалою Гарріс вважає, що республіканці готуються до масштабної правової боротьби, щоб поставити під сумнів легітимність результатів виборів у разі своєї поразки.

Республіканці часто використовують судові процеси для того, щоб обмежити доступ до голосування, посилаючись на необхідність запобігання фальсифікаціям. У відповідь демократи, навпаки, звертаються до судів з вимогами забезпечити максимальну доступність виборчого процесу.

Зокрема, в Аризоні організація під керівництвом Міллера подала позов, що надає суддям право анулювати результати виборів у тих округах, де Камала Гарріс має незначну перевагу над Трампом. Це може призвести до призначення повторних виборів.

У різних штатах, включаючи Мічиган, Неваду і Пенсильванію, республіканці також подають судові позови, націлені на посилення контролю за виборчим процесом. У Мічигані вони намагаються обмежити використання мобільних виборчих пунктів і процес реєстрації виборців. У Неваді – вимагають видалення осіб, які, на їхню думку, не мають права голосувати. А в Пенсильванії Республіканська партія успішно домоглася рішення суду, який постановив не зараховувати бюлетені з неправильними датами.

Загалом Республіканський національний комітет бере участь у понад 120 судових процесах у 26 штатах. Експерти побоюються, що така агресивна правова стратегія може підірвати довіру до виборчого процесу в країні. Кампанія Гарріс стверджує, що республіканці намагаються заздалегідь підготувати ґрунт для того, щоб у разі своєї поразки звинуватити систему в несправедливості.

Теги по теме
Дональд Трамп выборы в США
Источник материала
loader
loader