Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня 2024 року

Росія не може захистити Курську область, економічні питання в Україні та візит делегації України до США.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ, «Інтер» у національному етері цієї доби не було.

У нічній студії «1+1» у програмі «Нічна варта» Альона Гетьманчук, старша аналітикиня Atlantic Ciuncil, директорка центру «Нова Європа» аналізувала візит Зеленського у Штати. Вона нагадала, що це не перша практика, коли українці відвідують Вашингтон під час виборів президента.

Повторили рубрику «Україна у фокусі», де регулярними гостями є Антон Семиженко та Катерина Коберник, записи інтерв'ю із військовими, які вже показували днями тощо. Плашок про те, що це повтор, не було.

Весільний бум в Україні та вплив війни на рішення людей одружуватись ведучі  «1+1» обговорювали в «Марафон.Ранок», який перемежовувався новинними включеннями медійників каналу «Рада». Експерткою тут запросили психотерапевтка Анну Кушнерук.

У блоці «Рада» народний депутат від «Батьківщини, заступник голови комітету  з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк («Батьківщина») розповідав  про проєкт бюджету. Він вважає, що не можна залишати мінімальну пенсію на тому рівні, на якому вона є зараз. Попереду серйозні баталії — де брати бюджетні кошти. Зокрема, як варіант нардеп бачить додаткове оподаткування банківської системи, митниці, грального бізнесу.

Ліміти 150 тисяч гривень на перекази з картки на картку для фізичних осіб починають діяти з 1 жовтня. На цю тему говорили із доктором економічних наук Василем Фурманом. Він сказав, що це дасть ефект і наведе порядок, втім побороти тіньову економіку буде складно. А ще він зауважив, що це обмеження не буде стосуватись більше ніж 98% громадян України.

Підсумки візиту Зеленського у США обговорювали із політологом Володимиром Фесенком у блоці «Радт». У блоці «Ми — Україна» тему міжнародної політики та заяви американців обговорювали з Ігорем Поповим, експертом центру «Об'єднана Україна».

Рро Курську операцію говорили з офіцером 3-ї штурмової бригади та істориком Олександром Алфьоровим. Спікер вважає, що російська армія не може захистити Курську область. 


Прессекретар президента України Сергій Никифоров коментував робочий візит Зеленського у Сполучені Штати. Він назвав неправдою, що Штати прийняли план перемоги прохолодно, як писали західні медіа. Він вважає, що прийняли його конструктивно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader