Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 вересня 2024 року

Втрати ворога, візит Зеленського до США, «Друзі миру», російський «ядерний вірус».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

У блоці каналу «FreeДом» екскерівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж повідомив, що на початку повномасштабного вторгнення в Україну у стройових частинах російської армії було близько 700 тисяч військових. Понад 650 тисяч втрат особового складу означають, що стратегічний ресурс ворога практично виведений із ладу. За словами Маломужа, зараз ворожа армія формується з резервів, підготовка яких вкрай низька. Морська піхота, повітряно-десантні війська, спецпідрозділи у Росії ще залишаються, але їх не так багато, тобто ресурси окупанта лише здаються нескінченними.

Експерт у сфері авіації Анатолій Храпчинський прокоментував передачу Нідерландами Україні 45-річних F-16: авіація має великий ресурс, до того ж, ці літаки активно модернізувалися. З їхньою допомогою можна буде як захищати наші території, так і завдавати ударів по Росії, запевнив гість. Багато залежить від того, що нам дадуть «під крило» — які саме бомби і ракети.    

Голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко назвав намір Китаю, Бразилії та інших країн глобального Півдня створити платформу «Друзі миру» для вирішення «української кризи» черговою спробою розмиття мирних кроків і процесів, ініційованих Україною. Китай таким чином продовжує суперництво зі Заходом, вважає Чаленко, проте Україна мусить комунікувати з країною, яка має реальний вплив на Росію.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов спрогнозував, що до кінця листопада на всій лінії фронту йтимуть бої високої інтенсивності. Зокрема Запорізький напрямок ще донедавна вважався стабільним, однак сьогодні ворог активізував і наступальні дії, і обстріли мирних міст Запорізької області. «Окупанти намагатимуться вичавити із ситуації максимум, щоб до кінця президентських виборів у США мати на руках так званий карт-бланш», — вважає Снєгирьов. Водночас Сили оборони ведуть бої вже в четвертому районі Курської області, перехопили ініціативу на Харківському напрямку, підрозділи ГУР звільнили Вовчанський агрегатний завод. «Це дозволило створити успішний плацдарм для подальшого звільнення української території», — резюмував Дмитро Снєгирьов.

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер відзначив, що ватажок «Хезболли» Хасан Насралла, який загинув внаслідок авіаудару ЦАХАЛ по Бейруту, був одним із найбільших терористів — «як Путін, хоча й захопив країну меншого розміру, ніж Росія, яку захопив Путін». «Хезболла — курка, якій відрізали голову, але вона продовжує бігти, не розуміючи, хто віддає накази, якими засобами зв’язку… Її боялися в Ізраїлі, але завдяки зусиллям ЦАХАЛ вона виявилася паперовим тигром, — зазначив гість. — У нас гарний настрій, ми з впевненістю дивимось у майбутнє».  

Політичний коментатор Тарас Загородній не виключив можливість застосування Росією ядерної зброї. Водночас, на його думку, Захід «намагається активувати російський ядерний вірус, щоб виправдати, чому не повною мірою допомагає Україні».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader