Офіцер Богдан Кушнір - герой чергової програми «Командири нашої перемоги»
Офіцер Богдан Кушнір - герой чергової програми «Командири нашої перемоги»

Офіцер Богдан Кушнір - герой чергової програми «Командири нашої перемоги»

У ворога ще є певний запас резервів на цей рік, щоб наступати широким фронтом, оскільки в Росії високий потік добровольців, які йдуть воювати за гроші.

Таку думку висловив заступник командира штурмового полку «Сафарі» бригади «Лють» лейтенант Богдан Кушнір (позивний «Гриз»), який став гостем чергової програми проєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги», що вийде 30 вересня о 18:00 на новому Ютуб-каналі агентства.

«Я думаю, у них є ще певний запас на цей рік для того, щоб наступати широким фронтом, що вони роблять зараз. Тому що у них потік добровольців, які воюють за гроші, дуже високий. Вони дійсно пропонують непогані умови для тих, хто вступає. У деяких регіонах разова виплата за вступ на службу доходить ледь не до 20 тис. дол.», – сказав Кушнір. Він додав, що станом на сьогодні у росіян є ресурс вести бойові дії широким фронтом, а до кінця великої війни, незалежно від того, коли вона закінчиться, Росія завжди матиме ресурс тиснути хоча б на одній ділянці фронту.

У 2014 році Богдан Кушнір пішов на фронт добровольцем, а вже за два місяці став командиром взводу. У той час він служив в одній роті разом з легендарними «азовцями» Денисом Прокопенком та Богданом Кротевичем. З перших днів повномасштабного вторгнення «Гриз» знову став на захист країни – він брав участь в обороні Київщини, також воював на Херсонському та Бахмутському напрямках.

На думку Кушніра, битва за Бахмут була однією з найтяжчих у нинішній війні з Росією. «Тоді вже дрони конкретно заходили в російську армію, вони вже починали їх масово використовувати. Тобто, вже така повальна перевага України сходила до рівноваги. Артилерія, дуже багато піхоти. Вагнерівці на флангах, регулярні частини російської армії плюс бруд, холод. Ну, така просто каша, просто бруд в перемішку, скажімо, з людським фаршем. Просто така нереальна м'ясорубка. Одна з найтяжчих битв цієї війни, я переконаний. Просто йдеш на позицію реально по трупах. Дуже було тяжко», – розповів військовий. Він додав, для Росії битва за Бахмут стала найкривавішою у цій війні за кількістю втрат.

Нині «Гриз» зі своїм підрозділом несе службу в районі Торецька, де також спостерігається складна ситуація.

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до Перемоги.

Теги по теме
Россия война
Источник материала
loader
loader