Нафта дорожчає на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході
Нафта дорожчає на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході

Ціни на нафту продовжили зростання у понеділок, 30 вересня, на тлі ескалації кризи на Близькому Сході, яка може зменшити постачання з ключових регіонів виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту Brent з постачанням у листопаді зросли на 51 цент, або 0,71%, до $72,49 за барель. Цей контракт закінчується у понеділок, а більш активний контракт на постачання у грудні підвищився на 50 центів, або 0,7%, до $72,04.

Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate США здорожчали на 43 центи, або 0,63%, до $68,61 за барель.

Минулого тижня Brent подешевшала приблизно на 3%, тоді як WTI знизилася в ціні приблизно на 5%, оскільки занепокоєння попитом зросли після того, як фіскальні стимули з боку Китаю, другої за величиною економіки світу й найбільшого імпортера нафти, не змогли заспокоїти впевненість ринку.

Однак ціни у понеділок були підтримані можливістю розширення конфлікту на Близькому Сході за участю Ірану, ключового виробника і члена Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), після того, як Ізраїль посилив свої атаки на бойовиків «Хезболли» і «Хуті», які підтримує Іран.

Ізраїль заявив, що в неділю бомбардував цілі хуситів у Ємені, розширюючи свою конфронтацію із союзниками Ірану через два дні після вбивства лідера «Хезболли» Сайєда Хасана Насралли під час ескалації конфлікту в Лівані.

Міністр оборони США Ллойд Остін дозволив армії посилити свою присутність на Близькому Сході, а Пентагон заявив у неділю, що якщо Іран, його партнери або його довірені особи атакують персонал або інтереси США, Вашингтон «вживе всіх необхідних заходів для захисту» своїх людей.

У контексті рішучого удару Ізраїлю по «Хезболлі» ціни на нафту й надалі залежатимуть від динаміки попиту й пропозиції, сказав Тоні Сикамор, ринковий аналітик IG.

З його слів, враховуючи прийдешнє завершення добровільного скорочення постачань ОПЕК+ 1 грудня, WTI може випробувати свій мінімум 2021 року в діапазоні від $61 до $62 за барель.

Теги по теме
нефть Рынок
Источник материала
loader
loader