На Черкащині агент ФСБ шпигував за локаціями ППО
На Черкащині агент ФСБ шпигував за локаціями ППО

На Черкащині агент ФСБ шпигував за локаціями ППО


За завданням росіян 45-річний чоловік об’їжджав регіон, приховано фіксував локації захисників.

 
Служба безпеки затримала ще агента ФСБ РФ у Черкасах, який розвідував пункти постійної дислокації та бойові позиції підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ. Про це пресслужба СБУ в понеділок, 30 вересня.
 
За даними контррозвідки СБУ, потенційними цілями ворога були зенітно-ракетні комплекси, радіолокаційні станції та мобільно-вогневі групи українських військ. Також росіян цікавили місця базування та система охорони підрозділів Національної гвардії.
 
Щоб отримати розвіддані, ФСБ дистанційно завербувала 45-річного безробітного мешканця Черкас, який шукав “швидких грошей” на Тelegram-каналах.
 
За завданням окупантів фігурант об’їжджав регіон, приховано фіксував локації українських захисників, а також втемну випитував потрібну інформацію під виглядом побутових розмов зі своїми знайомими.
 
Одержані відомості він переносив на Google-карти, щоб потім разом з відповідними фото відправити російському куратору.
 СБУ затримала агента, який шпигував за локаціями ППО на Черкащині
 
Агентурний “звіт” росіяни планували використати для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по регіону “в обхід” ППО.
 
Контррозвідники СБУ завчасно викрили агента і затримали його “на гарячому”, коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта. На місці затримання у нього виявлено мобільний телефон із доказами комунікації з російською спецслужбою.
 
Слідчі СБУ повідомили агенту про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше на Донеччині затримали агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за ЗСУ на Покровському напрямку фронту, де тривають жорстокі бої. 

На Вінниччині затримали агента РФ, який шпигував за колонами ЗСУ



Теги по теме
СБУ ФСБ мужчина Черкассы
Источник материала
loader
loader