«Громадське радіо» та Stopfake запустили ютуб-проєкт про фейки, конспірологію і теорію змов
«Громадське радіо» та Stopfake запустили ютуб-проєкт про фейки, конспірологію і теорію змов

«Громадське радіо» та Stopfake запустили ютуб-проєкт про фейки, конспірологію і теорію змов

У наступному випуску розкажуть про те, що «розпʼятого хлопчика в трусиках» росіяни навіть не придумали, а вкрали ідею фейку з Першої світової війни.

«Громадське радіо» у співпраці зі Stopfake запустили ютуб-проєкт  «Шик Шок Фейк» про фейки, конспірологію і теорії змов, які змінили життя цілих народів та історії країн. Про це йдеться у повідомленні радіо у фейсбуці.

«“Шик Шок Фейк” — на "Громадському радіо" стартував ютуб-проєкт про урожай спагеті, двоногих бобрів та нашестя прибульців! Про фейки, конспірологію та теорії змов, які змінили життя цілих народів і історію цілих країн. Це 5 серій з реальними історіями, і ми досі в шоці, як світ міг у них повірити», — йдеться у повідомленні.

У коментарі «Детектору медіа» ведуча проєкту та головна редакторка «Громадського радіо» Вікторія Єрмолаєва розповіла, що виникла ідея оживити підхід до теми дезінформації і через короткий формат розказати реальні цікаві випадки з історії, які мали вплив на тисячі і подекуди навіть мільйони людей.

«Наступний випуск, наприклад, буде про те, що "розпʼятого хлопчика в трусиках" росіяни навіть не придумали, а вкрали ідею фейку з Першої світової війни. Також розкажемо, як люди повірили в урожай спагеті і двоногих бобрів тільки тому, що про це сказали в медіа. Ще розкажемо про "Протоколи сіонських мудреців" — конспірологію, в яку повірив чи не весь світ, та про багато інших цікавих фактів. Це проєкт, який ми випустили у співпраці зі Stopfake, а фактчекерка проєкту — Оксана Полулях перевірила кожен факт і знайшла для нас ці історії», — розповіла Єрмолаєва.

  • Читайте також: «Показуха на фоні глобальних проблем»: як російський агітпроп зображує візит Зеленського в США

Фото: Громадське радіо / фейсбук 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader