До Лондона прибула легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова»
До Лондона прибула легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова»

До Лондона прибула легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова»

До столиці Великої Британії прибула козацька чайка «Пресвята Покрова», яка відтворює традиції козацького флоту, що панував на водах Чорного моря та Дніпра у XVIII столітті.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Сполученому Королівстві.

До Лондона прибула легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова» - Фото 1

«Чайка є втіленням незламного духу та морської відваги наших предків, які використовували ці судна для захисту України та проведення морських походів», – ідеться в дописі.

До Лондона прибула легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова» - Фото 2

Це судно було побудоване у Львові в 1992 році за автентичними кресленнями корабля, знайденого на дні Дніпра поблизу Хортиці. До Лондона вона прибула після ресторації у Бретані.

«Її подорож є своєрідним мостом між нашим героїчним минулим та сучасністю, нагадуючи про славу козацтва, яке боролося за свободу і незалежність на водах і на суші», – наголосили у посольстві та закликали стежити за подорожжю чайки та підтримувати український національний символ у його місії по Європі.

До Лондона прибула легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова» - Фото 3

Як повідомив Союз українців у Великій Британії, у церемонії зустрічі корабля у Королівських доках взяли участь сотні людей.

На заході виступили, зокрема, мер Ньюхема Рохсана Фіаз, член Лондонської асамблеї Унмеш Десаї, співробітниця посольства України у Великій Британії Інна Єгорова та заступниця голови СУБ Ганя Дезик. 

Нагадаємо, біля громадського центру у лондонському передмісті Твікенхем за ініціативи Ukrainian Social Club Richmond і за підтримки посольства України у Великій Британії та представників місцевої влади відбувся український фестиваль, присвячений Дню незалежності України.

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Теги по теме
История Лондон
Источник материала
loader