Ізраїль попередив США, що розпочне наземну операцію в Лівані - ЗМІ
Ізраїль попередив США, що розпочне наземну операцію в Лівані - ЗМІ

Ізраїль попередив США, що розпочне наземну операцію в Лівані - ЗМІ

США отримали від Ізраїлю попередження про обмежене вторгнення на територію Лівану, де базується проіранське угруповання "Хезболла", проти якого ізраїльські війська впродовж останніх днів ведуть активну кампанію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News з посиланням на власні джерела.

"Офіційний представник США підтвердив CBS News сьогодні, що Ізраїль повідомив Вашингтон про свій намір здійснити обмежене наземне вторгнення в Ліван, яке, за його словами, може розпочатися протягом кількох годин", - йдеться у повідомленні.

За даними Washington Post, американський посадовець додав, що запланована Ізраїлем операція буде меншою у масштабі, ніж остання війна проти "Хезболли" у 2006 році, та буде спрямована на ліквідацію інфраструктури бойовиків уздовж ізраїльсько-ліванського кордону, аби усунути загрозу ізраїльським прикордонним громадам.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація в Лівані загострилася минулого тижня після того, як Ізраїль заявив, що вступає в "нову фазу" свого конфлікту з "Хезболлою". Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив, що ЦАХАЛ зосереджує ресурси на північному фронті, поблизу кордону з Ліваном. Перед цим, у 20-х числах вересня, "Хезболла" та Ізраїль обмінялись авіаударами.

Фото: Heidi Levine/Sipa Press

Теги по теме
США Израиль
Источник материала
loader
loader