У Білому домі єдиним шляхом для вирішення протистояння між Ізраїлем та «Хезболлю» назвали дипломатію
У Білому домі єдиним шляхом для вирішення протистояння між Ізраїлем та «Хезболлю» назвали дипломатію

У Білому домі єдиним шляхом для вирішення протистояння між Ізраїлем та «Хезболлю» назвали дипломатію

Ізраїль не зможе безпечно повернути своїх людей до їх осель на півночі країни, ведучи повномасштабну війну з "Хезболлою" чи Іраном. Кращим вибором є дипломатичний шлях.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, пише The Guardian.

"Тотальна війна з "Хезболлою", а тим більше з Іраном, не є способом досягти цього. Якщо ви хочете повернути цих людей додому безпечно та стабільно, ми вважаємо, що дипломатичний шлях є правильним", - сказав Кірбі.

Зазначається, що Ізраїльговорить, що його мета - убезпечити північні райони країни від ракетних обстрілів з боку "Хезболли" та дозволити тисячам переміщених мешканців регіону повернутися додому.

Кірбі зазначив, що США спостерігають за тим, що робить "Хезболла", намагаючись заповнити вакуум у керівництві та продовжують обговорювати з Ізраїлем наступні кроки.

"Ми не приховуємо того факту, що ми не обов'язково розглядаємо тактичні страти так само, як вони розглядають захист (цивільного населення - ред.)", - сказав Кірбі.

Він додав, що підтримка Ізраїлю з боку США залишається незмінною.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація загострилася минулого тижня після того, як Ізраїль заявив, що вступає в «нову фазу» свого конфлікту з "Хезболлою". Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив, що ЦАХАЛ зосереджує ресурси на північному фронті, поблизу кордону з Ліваном.

Крім того, 17 вересня у Лівані в результаті скоординованої атаки здетонували пейджери бойовиків "Хезболли". Наступного дня вибухнули сотні рацій "Хезболли".

20 вересня Ізраїль завдав авіаудару по столиці Лівану Бейруту, вбивши високопоставленого командира "Хезболли" Ібрагіма Акіла.

У наступні дні, 21 та 22 вересня, "Хезболла" та Ізраїль обмінялись авіаударами.

Теги по теме
США Израиль
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader