Папу Римського розкритикували за позицію щодо ролі жінок
Папу Римського розкритикували за позицію щодо ролі жінок

Папу Римського розкритикували за позицію щодо ролі жінок

Про це, як пише The Guardian, студентська спільнота повідомила в пресрелізі, опублікованому вже за кілька хвилин після виступу понтифіка в навчальному закладі.

Папу Римського розкритикували через висловлювання щодо жінок

Напередодні, 28 вересня, 87-річний Франциск виступив із промовою у католицькому університеті UCLouvain в Бельгії в рамках святкування 600-річчя навчального закладу, де здебільшого говорив про глобальні дії щодо зміни клімату.

Водночас він також відповів на лист студентів і викладачів, де його питали щодо вчення Католицької церкви про жінок. Там порушили питання стосовно закріплення жіночого підпорядкування, несправедливого розподілу праці й непропорційної жіночої бідності.

У ньому зазначили, що церква "протягом усієї історії" робила жінок "невидимими". У відповідь на це очільник католицької церкви відповів, що Церква – жіноча, адже в італійській мові на позначення її використовують іменник жіночого роду.

Жінка в народі Божому є донькою, сестрою, матір’ю,
– заявив він.

За його словами, "жіночність говорить до нас плідною гостинністю, турботою та життєдайною відданістю". Натомість Папа Римський не розповів про деталі потенційної реформи щодо жінок у католицькій церкві.

Згодом університет опублікував офіційну заяву, де засудив такі висловлювання Папи, які там назвали "консервативними позиціями", а також "детерміністськими й редуктивними".

Зокрема, 22-річна студентка Валентина Хендрікс прокоментувала його слова так: "Ми дійсно шоковані. Він обмежує нас до ролі доньок, матерів та дружин – усього, від чого ми прагнемо звільнитися".

Теги по теме
Бельгия
Источник материала
loader