Німеччина готується до війни в Європі – NTV
Німеччина готується до війни в Європі – NTV

Німеччина готується до війни в Європі – NTV

Повномасштабне вторгнення в Україну змусило країни Північноатлантичного Альянсу дати нову оцінку своїй спроможності захищатися від нападу.

В Німеччини не виключають, що у найближчі п’ять років у Європі може розпочатися війна, а тому посилюють навчання військових. Про це у неділю, 29 вересня, повідомляє .

Вказується, що Бундесвер оголосив про продовження військових навчань Red Storm Alpha, які тривали три дні. Їхньою метою були “захист критичної інфраструктури, отримання однакової картини ситуації на всіх рівнях та забезпечення швидкого і безпечного зв’язку між всіма учасниками навчань”.

Вже наступного року військові розпочнуть навчання під назвою Red Storm Bravo.

“НАТО хоче протидіяти війні, яка стала можливою після повномасштабного нападу РФ на Україну. У разі її поширення на Європу, це вимагатиме швидкого розгортання військ із заходу на схід”, – пишуть журналісти. 

Вони ж додали, що Берлін, завдяки своєму геостратегічному розташуванню, розглядає себе, як центр протидії ймовірному нападу.

“Саме тому організація військових перевезень залізничним, автомобільним або повітряним транспортом, постачання продовольства, спальних місць або пального чи охорона цілих автомобільних колон мають бути відпрацьовані, щоб мати надійний стримуючий ефект”, – пояснили в Бундесвері медійникам. 

Нагадаємо, міністерство оборони Росії отримало прерогативу визначати необхідність застосування ядерної зброї. Про це повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков, посилаючись на нову ядерну доктрину, яку переглянули на тлі загострення війни з Україною та участі країн Заходу. 

Лідер консервативного блоку ХДС/ХСС, найбільшої опозиційної сили у Бундестазі, Фрідріх Мерц наголосив, що наразі союзники України не ставити собі за ціль перемогти РФ.



Теги по теме
Германия
Источник материала
loader
loader