Червоне, біле, помаранчеве: як на Київщині розвивають виноробство
Червоне, біле, помаранчеве: як на Київщині розвивають виноробство

Червоне, біле, помаранчеве: як на Київщині розвивають виноробство

Через війну сімейна виноробня Cassia wine на Київщині скоротила обсяги виробництва. Продажі впали, потреби людей опустились на базовий рівень, де немає бажання випити вина, а є бажання вижити. Але з часом інтерес до вина все ж повертається, зацікавленість українським та локальним стає сильнішою.

Поки що Cassia wine не збільшують своє виробництво, адже запасів вистачає, але якщо тенденція продовжиться, то будуть реагувати на зміни.

Про це AgroPortal.ua розповів засновник сімейної виноробні Cassia wine Микола Касьяненко.

Внаслідок повномасштабного вторгнення будинок, де розташована виноробня, зазнав значних руйнувань.

«Частина села була окупована, через що відбувалися постійні мінометні обстріли та було два влучання по нам. Після першого у будинку був пробитий дах, вибита частина вікон, одна кімната так і залишилась нежилою після цього. Майже вся сім’я була вдома у цей момент. На щастя, ніхто не постраждав. Потім почалися обстріли з градів, через які у селі зникла електроенергія. Було вирішено всім поїхати на захід до друзів», — розповідає Микола Касьяненко. 

Друге влучання відбулося вже в той час, коли родини не було вдома. Тоді дісталося іншій частині будинку. Проте жодна пляшка вина не постраждала. 

Источник материала
loader