Репортер в прямому ефірі про наслідки урагану Хелен врятував жінку з затопленого авто
Репортер в прямому ефірі про наслідки урагану Хелен врятував жінку з затопленого авто

Репортер в прямому ефірі про наслідки урагану Хелен врятував жінку з затопленого авто

Ураган Хелен вже забрав життя щонайменше 43 людей у п’яти американських штатах.

У США телевізійний репортер перервав свій прямий ефірний репортаж про ураган Хелен, щоб врятувати жінку з автомобіля, який застряг через підйом рівня води.

Про це пише АР.

У відео, стоячи під дощем із затопленим автомобілем позаду нього, репортер FOX Weather Боб Ван Діллен розповідає, як жінка заїхала в затоплену зону.

Він каже, що вже викликав 911, і чути, як жінка кричить, поки він намагається заспокоїти її. Потім він звертається до камери і каже: «Це серйозна ситуація. Ми повернемося до вас трохи пізніше. Я спробую ще трохи допомогти цій жінці».

Після цього видно, як Ван Діллен несе жінку на спині, пробираючись крізь воду, щоб вивести її у безпечне місце.

Пізніше в інтерв'ю він розповів, що покинув усе, щоб допомогти.

«Я витягнув свій гаманець з кишені, зайшов у воду, зайшов аж по груди. Вона все ще була пристебнута в машині, і вода насправді підіймалася, заходячи в машину, тож вона майже була занурена у воду майже по шию», — розповів Ван Діллен.

Директор із журналістики та медіаетики Субраманіам Вінсент зазначив, що це приклад перетину професійної ролі репортера та людської відповідальності.

«Очевидно, що, хоча він мав професійний обов’язок висвітлювати події, є також людина, життя якої може бути під загрозою. Тож рішення, яке він прийняв, — це людський вибір», — сказав Вінсент.

За даними Reuters, через ураган Хелен у п’яти американських штатах щонайменше 43 людей загинули.  Кількість загиблих може зрости.

Фото: АР. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader