Підрядники мають завершити відновлення зруйнованого дитсадка в Гостомелі до кінця року
Підрядники мають завершити відновлення зруйнованого дитсадка в Гостомелі до кінця року

Підрядники мають завершити відновлення зруйнованого дитсадка в Гостомелі до кінця року

Підрядник повинен завершити відновлення зруйнованого росіянами дитячого садка «Веселка» у Гостомелі Київської області до кінця року.

Про це у Фейсбуці заявив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

За його словами, останнім часом надходить чимало скарг від жителів Гостомеля про затримки з відбудовою цього закладу, який до повномасштабної війни відвідували майже 300 дітей.

На початку березня 2022 року внаслідок постійних російських обстрілів у «Веселці» були зруйновані дах і стіни, частина приміщення вигоріла. 

Очільник обладміністрації без попередження перевірив хід виконня відновлювальних робіт, які стартували восени 2023 року. Здати обʼєкт, який відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, планували в короткі терміни.

Паралельно з відновленням приміщення дитсадка проводиться облаштування укриття.

За даними Кравченка, у «Веселці» вже виконаний демонтаж пошкоджених конструкцій, встановлена покрівля, проведені роботи з утеплення та гідроізоляції підземної частини фундаменту, на 55% змонтовані віконні блоки тощо.

Триває влаштування перестінків, мурувальні та штукатурні роботи, продовжується монтаж вікон.

Укриття готове на 80%. Вже виконаний демонтаж, проведені земляні та монолітні роботи, а також облаштування підлоги та перегородок. Виконуються штукатурні роботи, облаштування водопостачання та електропостачання.

Кравченко зауважив, що під час відновлення дитсадка виникла потреба в коригуванні проєкту, оскільки виконувалося чимало робіт, не передбачених проєктно-кошторисною документацією. 

За його словами, під час інспекції з’ясувалося, що існує й інша причина затримки – недостатня кількість робітників.

«Поспілкувався з підрядником. Чітко дав зрозуміти, що перетворювати цей об'єкт у довгобуд не дозволю. Терміни прострочені суттєво. Тому дав строк до 31 грудня 2024 року. Садочок має бути введений в експлуатацію цьогоріч. Якщо цього не станеться – договір розірвемо та звернемося до суду для відшкодування підрядником збитків. Нікого не примушував братися за відбудову, тому якщо підрядник підписав договір – має виконувати всі свої зобов'язання», - заявив Кавченко.

Про свої вимоги до підрядника він повідомив і батькам, з якими поспілкувався біля дитсадка.

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині відновили 210 закладів освіти, зруйнованих та пошкоджених внаслідок російської агресії.

Источник материала
loader
loader