На фронті загинув 24-річний український артист литовського театру, воїн ЗСУ Артем Колбасинський
На фронті загинув 24-річний український артист литовського театру, воїн ЗСУ Артем Колбасинський

На фронті загинув 24-річний український артист литовського театру, воїн ЗСУ Артем Колбасинський

Юнак повернувся з Литви в Україну восени 2022 року і став на захист своєї Батьківщини.

На фронті загинув український артист балету Клайпедського державного музичного театру (Литва) Артем Колбасинський, який став до лав Збройних сил України восени 2022 року. 

Про загибель 24-річного танцівника повідомили на фейсбук-сторінці Клайпедського театру.

«На жаль, не всі повертаються з війни. Сьогодні отримали болючу звістку про те, що в Україні на полі бою загинув колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру Артем Колбасинський», – написали колеги українського танцівника.

У театрі розповіли, що Артем вирішив повернутися в Україну невдовзі після початку повномасштабного вторгнення Росії.

«Українська правда» навела інформацію з інтерв’ю Артема Колбасинського виданню Žmonės.lt, яке він дав у березні 2022 року.

«Я повинен повернутися в свою країну і захистити її від загарбників. Це мій обов'язок і перед Батьківщиною, і перед рідними, які там залишилися. Але це рішення було важким, не буду приховувати», – сказав актор.  

Він говорив, що «втратив би гідність і людяність», якби залишився спокійно жити в Литві.

«Я фізично сильний 22-річний хлопець, тож можу допомогти не лише думками, а й тим, що перебуваю у своїй країні, борюся. Фінанси, моральна підтримка теж важливі, але я буду більш корисний своєю реальною допомогою.

Хто буде захищати Україну, якщо всі надсилають кошти і підтримують лише словом, а не ділом? Хто буде використовувати зброю, куплену на зібрані гроші, якщо всі люди втечуть з країни?», – казав Артем.

Він залишився без батьків у віці чотирьох років. Осиротівши, він також втратив зв’язок зі старшим братом та сестрою, оскільки їх розмістили по різних дитячих будинках.

Через рік майбутнього артиста взяли в родину, якій він був «дуже вдячним».

«Я завжди знав, що вони не мої справжні батьки. Своїх біологічних батьків я не пам'ятаю, спогадів про них у мене немає», – згадував юнак.

Саме прийомні батьки відвели Артема в професійну школу танців, а в 2019 році він отримав диплом хореографа Київської академії танцю імені Сержа Лифаря.

Відразу після цього він був прийнятий  до балетної трупи Клайпедського державного музичного театру в Литві.

Додамо, що за даними міністра культури та стратегічних комунікацій Миколи Точицького, які він повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», від початку повномасштабного вторгнення Росії загинуло 123 українські митці, які стали до лав ЗСУ.

«Ця війна не лише за території, вона спрямована на знищення усього українського – культури, мови, ідентичності. Ми маємо вже своє розстріляне покоління митців», – сказав Микола Точицький

Фото: Артем Колбасинський/Фейсбук Клайпедського державного музичного театру 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader