Коли стане відомо про дозвіл на удари вглиб Росії: Банкова зробила заяву
Коли стане відомо про дозвіл на удари вглиб Росії: Банкова зробила заяву

Коли стане відомо про дозвіл на удари вглиб Росії: Банкова зробила заяву

Про отриманий ЗСУ дозвіл бити західною далекобійною зброєю вглиб Росії першими дізнаються росіяни. Таку заяву зробив прессекретар президента України Сергій Нікіфоров в ефірі телемарафону.

«Першими про дозвіл бити вглиб Росії дізнаються росіяни. А вже потім буде зроблено офіційне оголошення. Остаточного рішення для вас у мене зараз немає», – сказав прессекретар президента.

😏 Першими про дозвіл бити вглиб території росії дізнаються самі росіяни - Никифоров pic.twitter.com/OTu6h33t1g

— ГЛАВКОМ (@GLAVCOM_UA) September 28, 2024

За словами Нікіфорова, президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США провів переговори з усіма партнерами, від яких залежить це рішення.

«Хоча зараз немає однозначного дозволу, але є цей величезний тиск на партнерів з боку України. Ми сподіваємося, що партнери піддадуться», – додав він.

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Україна повинна мати можливість вільно використовувати зброю, яку їй надали союзники та партнери.

Девід Леммі заявив, що тривають «делікатні переговори» з Білим домом щодо дозволу Україні використовувати ракети Storm Shadow в Росії. Леммі закликає до «сміливості» в поточних переговорах із США щодо цього питання.

Раніше президент України Володимир Зеленський знову закликав Байдена дозволити Україні завдавати дальні удари всередині Росії. Його прохання прозвучало перед важливою зустріччю між ними в четвер на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку. 

Источник материала
loader