Бразилія наклала новий штраф на платформу Х
Бразилія наклала новий штраф на платформу Х

Бразилія наклала новий штраф на платформу Х

Верховний суд Бразилії наклав серію штрафів на платформу Х, вимагаючи виплат перед тим, як відновити доступ користувачам у країні.

Верховний суд Бразилії повідомив у п'ятницю, 27 вересня, що соціальна платформа X повинна сплатити трохи більше ніж 5 мільйонів доларів штрафів, перш ніж їй буде дозволено відновити роботу в країні, згідно з судовим документом.

Про це пише Голос Америки.

Раніше американська компанія, що належить Ілону Маску, повідомила суду, що вона виконала накази про припинення поширення дезінформації та попросила скасувати заборону на платформу Х.

Однак суддя Александре де Мораес у п'ятницю виніс постанову, що X та її юридичний представник у Бразилії все ще повинні погодитися на сплату загальної суми штрафів у розмірі 3,4 мільйона доларів, які раніше були накладені судом.

У своєму рішенні суддя заявив, що суд може використати заморожені кошти з рахунків X та Starlink у Бразилії, але для цього супутникова компанія, яка також належить Маску, повинна відмовитися від апеляції проти блокування цих коштів.

Суддя також призначив новий штраф у розмірі 1,8 мільйона доларів, пов'язаний з тим, що минулого тижня платформа X тимчасово стала доступною для деяких користувачів у Бразилії.

Компанія X, раніше відома як Twitter, не одразу відреагувала на запит про коментар.

За словами особи, близької до компанії X, технічна фірма, ймовірно, сплатить всі штрафи, але може оскаржити той штраф, який було накладено після блокування платформи.

X залишається призупиненою з кінця серпня в Бразилії, одному з її найбільших та найважливіших ринків, після того як Мораес постановив, що платформа не виконала накази щодо обмеження поширення мови ворожнечі та не призначила місцевого юридичного представника.

Маск, який раніше засуджував ці накази як цензуру та називав Мораеса «диктатором», змінив свою позицію минулого тижня, коли адвокати X заявили, що платформа призначила місцевого представника і буде виконувати рішення суду.

У п'ятничному рішенні Мораес зазначив, що X довела виконання наказу про блокування облікових записів і призначила необхідного юридичного представника в Бразилії.

Нагадаємо, соцмережу Х у Бразилії оштрафували на $920 тис. за несанкціонований доступ користувачів.

Фото: Reuters.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Илон Маск Бразилия
Источник материала
loader
loader