Дозвіл Україні бити вглиб Росії: Леммі очікує, що рішення буде прийняте до початку зими
Дозвіл Україні бити вглиб Росії: Леммі очікує, що рішення буде прийняте до початку зими

Дозвіл Україні бити вглиб Росії: Леммі очікує, що рішення буде прийняте до початку зими

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі очікує, що рішення щодо скасування обмежень для України застосовувати західну далекобійну зброю по військових цілях на території РФ буде прийняте до початку зими.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у відповідь на питання кореспондентки, повідомляє Голос Америки.

"Ми зустрічаємося тут, на Генеральній Асамблеї ООН. Я знаю, що президент Зеленський зустрічається з президентом Байденом у Вашингтоні. Попереду також зустріч Групи двадцяти. Я очікую, що впродовж найближчих днів та тижнів ми будемо мати дуже сильну позицію, щоб забезпечити Україну всім необхідним, оскільки наближаємося до цієї важкої зими 2025-го року", - заявив Леммі.

Він також додав, що дані британської розвідки свідчать, що ситуація для Володимира Путіна стане набагато складнішою вже наступного року.

"Його економіка у поганому стані. Йому буде дуже важко впоратися з кількістю втрат та жертв, яких він зазнав", - сказав міністр.

Водночас він відзначив успіхи України: "Їй уже вдалося відвоювати половину захоплених земель. Їй уже вдалося вибити Путіна з Чорного моря. Вона пішла у наступ у Курській області й, сподіваюсь, утримає ці позиції. Насправді саме зараз той момент, адже ми переходимо з осені у зимовий період, коли Захід має продемонструвати свою сміливість та абсолютну відданість", - переконаний головний британський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Білому домі відбулася зустріч лідерів США Джо Байдена і Британії Кіра Стармера.

Після зустрічі Кір Стармер заявив, що остаточне рішення щодо застосування далекобійних ракет Storm Shadow по цілях на території РФ ще не ухвалено.

Теги по теме
Владимир Путин Оружие
Источник материала
loader