У Нідерландах відбувся прощальний політ F-16
У Нідерландах відбувся прощальний політ F-16

У Нідерландах відбувся прощальний політ F-16

У Нідерландах сьогодні відбувся прощальний політ винищувачів F-16.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, з авіабази “Волкель” у небо піднялося 8 винищувачів F-16. Слідкувати за дійством можна було наживо. В авіаційному ангарі, де проходила офіційна частина, розмістили екрани, велася пряма трансляція.

“Історія F-16 в Королівських ВПС Нідерландів – це історія успіху. І хоча ця історія для нас закінчується тут і зараз, наші F-16 продовжують робити внесок, захищаючи нашу свободу, виборюючи за свободу для інших. Надаючи українцям можливості для контролю у повітряному просторі, вони, як ми сподіваємося, також тепер зможуть краще контролювати жахливий конфлікт, який руйнує їхню країну та життя. Немає нічого прекраснішого за те, що українські ВПС можуть змінити ситуацію за допомогою наших літаків у їхній боротьбі за свободу, справедливість та суверенітет. А разом із цим йдеться і про свободу та стабільність у Європі”, - сказав у свому виступі генерал-лейтенант Королівських ВПС Нідерландів Андре “Джабба” Стер.

Він також наголосив, що “F-16, і F-35 були б безсилі без людей, які стоять за ними”.

У Нідерландах відбувся прощальний політ F-16 - Фото 1

Після урочистої частини журналістам дозволили зафільмувати F-16, які кілька разів пролетіли у небі над представниками ЗМІ. Потім після приземлення один з винищувачів під'їхав до преси. Генерал-лейтенант Королівських ВПС Нідерландів Андре “Джабба” Стер піднявся до пілота та разом з ним, за нідерландською традицією, відкривши нідерландське пиво відзначили політ та церемонію прощання з F-16.

У Нідерландах відбувся прощальний політ F-16 - Фото 2

Як повідомляв Укрінформ, нідерландські повітряні сили вже 45 років мають в експлуатації F-16, які десятиліттями використовувалися під час місій усередині країни та за кордоном. Прощальні польоти вирішили транслювати наживо через великий інтерес до заходу як в самих Нідерландах, так і за межами країни. На сайті Міноборони Нідерландів можна побачити маршрут, яким літали F-16. Станом на 2022 рік, у Нідерландах залишалось 29 винищувачів F-16. Зараз країна активно переходить на нові американські винищувачі F-35.

Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16.

Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
loader
loader