Сергій Нагорняк: зв’язки з ворогом і таємні бізнес-партнери
Сергій Нагорняк: зв’язки з ворогом і таємні бізнес-партнери

Сергій Нагорняк: зв’язки з ворогом і таємні бізнес-партнери

Сергій Нагорняк — український футболіст, відомий не лише завдяки своїм спортивним досягненням, а й численними скандалами, що нещодавно з’явились у ЗМІ.

Судячи з того, що стало відомо, Сергій Миколайович професійно займається не тільки футболом.

Сергій Нагорняк починав свою кар'єру у Вінниці, граючи спочатку в аматорських командах, а пізніше в професійному клубі "Нива". У 1995 році, після запрошення В'ячеслава Грозного до московського "Спартака", Нагорняк не зміг закріпитися у складі через високу конкуренцію, але точно зміг налагодити там зв’язки, про що ми поговоримо далі.

Взагалі Нагорняк «відмітився» тим, що за 14 років своєї кар’єри скандально змінив 12 клубів. Навіть встиг пограти у Китаї, де можливо і продовжив налагоджувати зв’язки, які сьогодні можуть бути сприйняті неоднозначно, бо грав в «Шеньян Хайш» з Валерієм Непомнящим, в «Шаньдун Лунен» — з Борисом Ігнатьєвим.

Після завершення кар'єри гравця Нагорняк повернувся до України, де став асистентом тренера "Дніпра". Однак у 2016 році він залишив тренерський штаб і з того часу його кар'єра розвивалася не дуже успішно.

Нагорняк зараз очолює "Епіцентр" у Кам'янці-Подільському, а також працює зі збірною України U-19.

Приблизно про весь цей шлях можна прочитати на сторінці, присвяченій Нагорняку у Вікіпедії.

Але, з відомих причин, в його життєписі чомусь не сказано про те, що Сергій мав тісні зв’язки з Рамзаном Кадировим. Саме Нагорняк був тренером «іграшки» Кадирова ФК «Терек» (нині ФК «Ахмат»). Два роки він провів у Грозному опікуючись клубом. І про цей факт відомо в кулуарах українського футболу, просто про це не говорять, щоб не псувати відносини з тренером.

І тут ми маємо три лінії зв’язків з росією. Перша – кар’єра у російському футболі, друга – гра у Китаї під наставництвом відомих російських тренерів і третя…

В одному зі своїх інтерв’ю Нагорняк сказав: "Росіяни - це не народ, а біомаса. Найбагатша у світі країна з величезними ресурсами, при цьому кожен п'ятий за межею бідності, кожен третій гріється вдома дровами, їхні олігархи жирують, а 75% населення підтримують знищення України".

Цікаво, як може вкладатися в одній людині дві точки зору, адже єдина дочка Сергія Нагорняка, Ольга, живе у росії. І не просто живе, а отримала громадянство ворожої країни й вийшла заміж за ворога своєї Батьківщини.

Ольга Нагорняк з 1 серпня 2015 року перебуває у шлюбі з Романом Олеговичем Мізгірем. Однак у державних реєстрах України відсутня інформація про реєстрацію цього шлюбу. Це може свідчити про те, що свідоцтво було оформлено в Росії, адже Ольга Нагорняк, отримавши громадянство РФ, так і не здала свій український паспорт. Підтвердження факту шлюбу можна побачити у декларації Мізгіря за 2015 рік, в якій з’являється Ольга Нагорняк, як законна дружина.

Роман Мізгір, згідно з декларацією вже за 2020 рік, працює Головним спеціалістом Відділу адміністративного провадження Комітету державного фінансового контролю Санкт-Петербурга. Інформація про нього є вкрай обмеженою: він не публічна персона, і відомості про його діяльність в інтернеті майже відсутні.

Відомо, що з 2008 року він 9 років був прописаний за адресою м. Санкт-Петербург, вул. Рябчикова, буд. 11. Саме там офіційно розташовується Головне управління Росгвардії (ОМОН) по місту Санкт-Петербург та Ленінградській області, до того ж, що в людини точно було де жити. І тут ще цікаво те, що начебто Мізгір немає жодного зв’язку до росгвардії. Чи все-таки він мав відношення до розвідки?

Тут стверджувати напевно нічого не можна. А от, що ми точно знаємо про нього – це декларації про доходи та кадастрові реєстри.

З декларації Романа Мізгіра видно, що на Ольгу та їхню спільну дитину оформлено квартиру площею 48,6 кв. м у Санкт-Петербурзі, за адресою пр-кт. Московський 183-185. Ця власність була придбана у 2017 році, що викликає питання: чи це подарунок батька Сергія Нагорняка, чи вклад чоловіка? Оскільки сама Ольга ніде не працює і власних доходів немає.

Але найбільше тішить, що починаючи з 28 грудня 2021 року Роман Мізгір власник ділянки 1332 квадратних метри, розташованої на окупованому Росією українському півострові Крим. Сім'я також побудувала будиночок за адресою: місто Ялта, смт Кореїз, вулиця Лікарів Михайлових 14.

Але найцікавіше починається перед повномасштабним вторгненням росії в Україну. Як випливає з декларації доходів сім'ї Нагорняк-Мізгір, Роман Мізгір, починаючи з грудня 2022 року, отримував офіційно вельми чималий дохід у фірмі ТОВ "РАДІУС" (ІПН 645315441634), директор якої Селікаєв Руслан Рахімович працював на головного кухаря Кремля Пригожина. Маємо нагадати, що ця фірма займалася постачанням харчів для армії рф і стала відома у російській федерації завдяки тому, що отримувала рекордні суми на контрактах Міноборони рф.

Тобто виходить, що зять Сергія Нагорняка отримував прибуток напряму від кривавої війни росії проти України.

А ще, хочемо звернути вашу увагу на те, що Роман Мізгір розпочав працювати на Пригожина за місяць до повномасштабного вторгнення. За інформацією Ігоря Мосійчука, Сергій Нагорняк виїхав з України 23 лютого 2022 року, тобто за день до вторгнення. Чи міг це бути збіг? Навряд чи. Схоже на те, що його попередили, бо власний зять на сто відсотків знав про те, що готується напад. Як йому не знати, адже він годує армію. І не тільки він.

Його батько, Олег Олексійович Мізгір – високопоставлений військовий російської армії, полковник, заступник начальника “Військової-медичної академії імені С.М.Кірова” МО РФ. Навіть має орден за зразкове виконання свого службового обов'язку.

А ще, його рідний брат Дмитро Олексійович Мізгір разом із дружиною є власниками компанії ТОВ АТ «Консул», що також займається постачанням продуктів для армії рф і також пов’язана з Євгенієм Пригожиним.

Чудові родинні зв’язки в українського футбольного тренера Сергія Нагорняка.

Але це не всі таємниці. У ЗМІ вже висвітлювалася інформація про незрозуміле походження статків Сергія Нагорняка. Річ у тім, що при офіційному окладі на тренерській посаді у 7400 гривень він раптом придбав своїй дружині Світлані Нагорняк новий Mersedes вартістю понад 2,5 мільйони гривень. Наші колеги намагалися розібратися в питанні походження грошей і висунули декілька можливих варіантів. Коротко згадаємо про них.

Дуже ймовірно, що у Нагорняка є непублічні джерела доходів, про які знають лише він та його безпосереднє оточення. У цьому контексті варто згадати про Тараса Герегу, який займається напрямком футболу в “Епіцентрі” та має тісні стосунки з Нагорняком. Герега є одним з власників мережі будівельних супермаркетів, що може натякати на можливі фінансові зобов'язання. Офіційно на роботі фактично в “Епіцентрі” Сергій Нагорняк заробляє копійки, а скільки платять Нагорняку Гереги у конверті, знають лише вони. Ну і ті, хто поки що не хочуть про це говорити публічно.

Потенційні зв’язки з агробізнесом

Одним із можливих джерел фінансування могло б бути партнерство з агробізнесом Олега Собуцького, віцепрезидента Української асоціації футболу (УАФ) та близького друга Нагорняка. Собуцький володіє потужним агробізнесом у Хмельницькій області та має тісні зв’язки з Герегами. Хоча інформація про фінансові угоди між Нагорняком та Собуцьким не підтверджена, такі дружні стосунки можуть відкрити додаткові можливості для отримання фінансів.

Взагалі статки Сергія Нагорняка так і могли залишитися таємницею, точніше їх походження, адже у нього немає зареєстрованого бізнесу, ані в Україні, ані в офшорах. Але, ми дізналися, що ще одним джерелом «фінансування» Нагорняка може бути його давній друг і бізнес-партнер Іван Немировський.

Постать Немировського дуже неоднозначна. Про нього мало що можна знайти у відкритих джерелах. Відомо, що це вінницький бізнесмен, який свого часу втрапив у невеличкий скандал з нелегальною забудівлею у Вінниці. Він хотів побудувати ресторан Rich і це йому вдалося не дивлячись на протести громадськості, але щоб уникнути прив’язки свого імені до забудови Немировський «подарував» свою долю дочці Немировській Тетяні.

А ще він близький до Мирослава Продана, Володимира Продивуса та Володимира Гройсмана. Вони разом дуже весело відсвяткували день народження Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслана Осмоловського у найдорожчому ресторані Ніцци.

Ми помітили, що інформація про пана Немировського дуже обмежена, наче її хтось стер з інтернету. Але нам вдалося віднайти інформацію стосовно «брудних» справ Немировського і його друзів фіскалів, що використовували свої посадові повноваження для придушення конкурентів у бізнесі.

Мирослав Продан вирішив побудувати монопольну мережу продажу волоських горіхів. Офіційно власником всіх компаній був саме Немировський Іван Іванович. Схема була проста – проти конкурентів фіскальна служба відкривала кримінальні справи й компанія «грузла» в судових справах, у той час, як компанії Продана і Немировського безперешкодно займалася бізнесом уникаючи заходів кримінально-правого характеру і перевірок достовірності первинних документів походження продукції.

Сергій Нагорняк, на перший погляд, успішний український футбольний тренер, опинився в центрі фінансових скандалів через свої тісні зв’язки з впливовими бізнесменами й політичними фігурами. Відсутність прозорих джерел доходів, а також зв'язки його родини з Росією через дочку Ольгу та її чоловіка, створюють враження, що Нагорняк перебуває під впливом тіньових фінансових схем. Його давні друзі, такі як Іван Немирівський, відомі своїми корупційними зв'язками, що дозволяє припустити: багатство Нагорняка може бути результатом таких угод.

Попри на всі спроби Нагорняка відстояти свій імідж патріота, його зв'язки з Росією та таємничі фінансові угоди залишають відкритими безліч питань щодо його діяльності та моральної відповідальності як українського спортсмена.

Источник материала
loader
loader