Померла акторка Меґґі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел у «Гаррі Поттері»
Померла акторка Меґґі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел у «Гаррі Поттері»

Померла акторка Меґґі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел у «Гаррі Поттері»

Дворазовій володарці «Оскара» та восьмиразовій переможниці BAFTA було 89 років.

У віці 89 років померла британська акторка Меґґі Сміт, найбільш відома за ролями у серії фільмів «Гаррі Поттер» та серіалі «Абатство Даунтон». Про це повідомили її сини Тобі Стівенс та Кріс Ларкін, пише BBC.

Акторка померла 27 вересня в лікарні поруч із сім'єю. У неї залишилося двоє синів і п'ятеро онуків.

У фільмах про Гаррі Поттера акторка виконала роль професорки Мінерви Макґонеґел, а в серіалі «Абатство Даунтон» зіграла графиню-вдову Вайолет Кроулі.

Сміт двічі отримувала премію «Оскар» — за найкращу жіночу роль у фільмі «Прем'єра міс Джин Броді» 1969 року і в 1978 році за роль у фільмі «Каліфорнійська сюїта». Крім того, акторка вісім разів отримувала премію BAFTA, а також премію «Еммі» у 2003 році за фільм «Мій дім в Умбрії».

Сміт також отримала Орден кавалерів пошани та стала Дамою-командором Ордена Британської імперії.

Відзначимо, у жовтні 2022 року на 73 році життя помер виконавець ролі Геґріда у серії фільмів «Гаррі Поттер» Роббі Колтрейн.

Фото: Меґґі Сміт у ролі професорки Макґонеґел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Великобритания Смерть
Источник материала
loader
loader