На підконтрольну Україні територію повернули ще дев'ятьох дітей
На підконтрольну Україні територію повернули ще дев'ятьох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули ще дев'ятьох дітей

На підконтрольну Україні територію в межах ініціативи Bring Kids Back UA вдалося повернути ще дев'ятьох дітей віком від 13 до 17 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. 

Повернути вдалося, зокрема, двох вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату, який загарбницька псевдовлада свого часу незаконно перемістила з Херсонської області до Росії.

«Ці діти з інвалідністю піддавалися множинним переміщенням до того, як опинилися на території нині окупованого Скадовська, звідки вже їх чекала довга дорога додому», – зауважив Єрмак.

Він поінформував, що повернення дітейна підконтрольну Україну територію відбулося завдяки посередництву Держави Катар. Кожна дитина вже возз'єдналася зі своєю сім’єю.

Усі, кого повернули, отримують необхідну для реабілітації допомогу.

Очільник ОП висловив вдячність партнерам за їхню стійку підтримку у поверненні українських дітей додому, а також колегам з Офісу та команді омбудсмана України – за злагоджену роботу.

Як повідомляв Укрінформ, днями з тимчасово захопленої частини Херсонської області повернули підлітка й 18-річну дівчину, позбавлену батьківського піклування.

Теги по теме
Дети
Источник материала
loader