МВС хоче, щоб приватні структури зберігали відео з камер щонайменше місяць
МВС хоче, щоб приватні структури зберігали відео з камер щонайменше місяць

МВС хоче, щоб приватні структури зберігали відео з камер щонайменше місяць

Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко вважає, що приватним структурам у майбутньому потрібно буде зберігати інформацію з камер відеоспостереження мінімум місяць.

Про це він сказав у інтерв’ю Укрінформу, відповідаючи на питання, чи є наразі розуміння того, яким має бути мінімальний час збереження цієї інформації приватними структурами.

«Це питання поки що не вирішене, але я думаю, що така інформація має зберігатися мінімум один місяць. Бажано, звичайно, щоб це було набагато довше. Якщо ми говоримо про розкриття злочинів, то такі дані мають зберігатися і до року», - зазначив заступник міністра.

За його словами, станом на сьогодні строки зберігання відео законодавством не передбачені. Але МВС планує після того, як буде ухвалений відповідний законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу, розробити рекомендації для різних структур, у яких буде прописано, скільки часу вони мають зберігати таку інформацію.

Тимченко заявив, що є випадки, коли правоохоронці звертаються до адміністраторів тієї чи іншої системи, щоб отримати інформацію про рух транспорту або про дії певних осіб – можливих потерпілих або можливих злочинців, і адміністратор каже, що у них інформація взагалі не зберігається, що в них просто встановлена відеокамера.

«І це може бути або муляж, або виключно стрім, який постійно ведеться, але інформація не записується чи записується і зберігається, наприклад, тільки одну добу. Ця доба минула, правоохоронці прийшли до адміністратора, кажуть, що їм потрібна інформація, а той відповідає, що ці дані у нього не зберігаються, бо інформація перезаписується через кожні 24 години. Тому в цьому випадку будуть розроблені рекомендації щодо мінімальних термінів збереження даних, з урахуванням розуміння того, що це потребує значних капіталовкладень (зокрема, йдеться про вартість обладнання), щоб зберігати таку інформацію», - сказав заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Леонід Тимченко поінформував, що законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу передбачає, що буде обов'язкове збереження інформації з камерхоча б мінімальний період часу, що потрібно встановити мінімальні терміни зберігання цих даних приватними структурами.

Теги по теме
МВД
Источник материала
loader
loader