Російський есмінець стріляв у бік норвезького риболовного судна
Російський есмінець стріляв у бік норвезького риболовного судна

Російський есмінець стріляв у бік норвезького риболовного судна

Джерело

Під час навчань «Океан-2024» у Баренцевому морі стався інцидент. Російський есмінець «Адмірал Левченко» відкрив попереджувальний вогонь у бік норвезького риболовецького судна MS Ragnhild Kristine.

На момент попереджувального пострілу траулер перебував у виключній економічній зоні Норвегії. Там, відповідно, норвезькі судна мають право на вільне пересування. І навіть під час військових навчань.

Російський корабель, що брав участь у навчаннях, наблизився до траулера і вимагав від його команди прибратись з місця навчань. Екіпаж траулера не зміг одразу виконати вимогу. Офіційна причина – він збирав риболовецьке обладнання. Втім, росіян це не цікавило.

Після озвучених попереджень російський корабель увімкнув сирену та демонстративно зробив попереджувальний постріл у море поряд із рибалками. Це викликало сильний струс, після чого команда траулера припинила вилов риби та покинути зону під наглядом російського корабля.

Звісно ж, про підрахунок збитків риболовного судна поки що не йдеться. Просто у їх бік вистрелили якісь кретини, а самим морякам довелось припинити роботу та, ймовірно, втратити частину принаддя. Нічого ж особливого не сталось.

Норвезькі офіційні особи зазначили, що цей район використовується відповідно до угод між Норвегією та Росією, укладених у 2010 році (самі бачите, як класно ці угоди з РФ виконуються самою РФ). Російська сторона інцидент просто не коментує.

Від редакції. Штурман траулера Ейстейн Ортен не звинувачує російський екіпаж, оскільки той лише «виконував накази». Пане Ортен, краще б ви промовчали.

Название источника
Frifagbevegelse
Ссылка на материал
https://frifagbevegelse.no/nyheter/russisk-krigsskip-skaut-varselskot-mot-norsk-fiskebat-6.158.1079251.261f5a6cec
Источник материала
loader