Росіяни знову впустили авіабомбу на Бєлгородську область - ЗМІ
Росіяни знову впустили авіабомбу на Бєлгородську область - ЗМІ

Росіяни знову впустили авіабомбу на Бєлгородську область - ЗМІ

У Грайворонському міському окрузі Бєлгородської області РФ за кілька кілометрів від села Доброіванівка було знайдено ФАБ-250.

Про це повідомляє Телеграм-канал ASTRA з посиланням на свої джерела, передає Укрінформ.

Нерозірваний боєприпас знайшли 23 вересня. Потерпілих та пошкоджень немає, боєприпас уже знищили.

За підрахунками ASTRA, це щонайменше 127-а авіабомба, скинута повітряно-космічними силами РФ на Росію та окуповані території України з березня по вересень цього року.

Для протидії українським силам ППО російська армія почала обладнувати радянські авіабомби ФАБ комплексами УМПК (універсального модуля планерування та корекції), після чого на ФАБах з'явилися крила та супутникове наведення, яке дозволяє запускати бомби просто з території РФ.

Раніше було опубліковано підтвердження використання крилатої ФАБ-3000 в Україні. Цифри у назві таких бомб позначають загальну вагу виробу.

Активно використовувати УМПК російська армія почала навесні цього року. І одразу розкрилася проблема оновлених ФАБ — часто бомби просто не долітають до України. Найчастіше падають ФАБ-250 та ФАБ-500. Зазвичай, при позаштатному сході вони не вибухають — бомби згодом знищують вибухотехніки.

На початку липня ФАБ-3000 уперше впала з російського літака на Бєлгородську область і вибухнула в полі неподалік Шебекіна. Оскільки бомба впала в поле, жертв та постраждалих вдалося уникнути. 4 травня російський літак скинув на Бєлгород ФАБ-500, унаслідок чого сім людей було поранено, 31 будинок та 10 авто пошкоджено. Як зазначає ASTRA, російська влада причину падіння бомби приховала, як і той факт, що вона була російською.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня російські літаки впустили на Бєлгородську область РФ дві авіабомби: ФАБ-250 і ФАБ-500. Мешканців одного села довелося евакуювати.

Пізніше, у квітні, в Росії в місті Красноармійськ Саратовської області зранку 31 березня знайшли уламки російської стратегічної ракети Х-101.

А в липні повітряно-космічні сили Росії за чотири дні впустили на Бєлгородську область дев’ять бомб ФАБ різного тоннажу та одну ракету Р-77, пошкоджено п'ять будинків.

Теги по теме
Россия война
Источник материала
loader
loader