Росія продаватиме супутники трьом країнам Західної Африки
Росія продаватиме супутники трьом країнам Західної Африки

Росія продаватиме супутники трьом країнам Західної Африки

Малі, Нігер і Буркіна-Фасо оголосили про укладення угоди з Росією щодо придбання телекомунікаційних супутників і супутників дистанційного зондування.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Три західноафриканські країни, якими керують військові хунти, роками борються з ісламістськими повстанцями і звернулися до Росії за військовою підтримкою.

У понеділок міністри трьох країн зустрілися з представниками російського аерокосмічного агентства «Роскосмос» у столиці Малі Бамако, щоб обговорити цю угоду. За словами міністра фінансів Малі Алуссені Сану, ці супутники посилять охорону кордонів і національну безпеку в усіх трьох країнах, а також забезпечать зв'язок.

Сану також сказав, що супутники допоможуть їм здійснювати моніторинг і реагувати на повені, посухи, пожежі та інші надзвичайні ситуації.

Міністри трьох африканських країн заявили, що телекомунікаційні супутники полегшать трансляцію теле- і радіосигналів на території трьох країн. Очікується, що вони також надаватимуть послуги інтернету і телефонного зв'язку у важкодоступних і слаборозвинених районах Сахелю.

Малі, Нігер і Буркіна-Фасо торік утворили Альянс держав Сахелю - спочатку він мав на меті посилити військову співпрацю, але з часом розширив свої цілі.

Росія ж у свою чергу прагне розширити присутність в Африці, особливо в Сахелі, відтоді, як відносини між цими країнами і їхніми західними союзниками погіршилися.

Незважаючи на використання російської зброї і найманців, ситуація з безпекою в регіоні залишається жахливою, зазначає медіаресурс.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні до Нігеру прибули російські інструктори разом із першою партією російської військової техніки в рамках угоди про співпрацю між країнами. РФ, зокрема, має намір встановити в Нігері свою систему протиповітряної оборони та забезпечити повний контроль над небом країни.

Крім того, Інститут вивчення війни уже повідомляв, що міноборони Росії продовжує докладати зусиль, спрямованих на розширення впливу Росії в країнах Африки.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Россия Африка
Источник материала
loader