Росія розгорнула секретне виробництво ударних дронів у Китаї – Reuters
Росія розгорнула секретне виробництво ударних дронів у Китаї – Reuters

Росія розгорнула секретне виробництво ударних дронів у Китаї – Reuters

Росія запустила у Китаї секретну програму для розробки та виробництва ударних безпілотників великої дальності для використання у війні проти України.

Про це Reuters розповіли джерела у Європейському розвідувальному агентстві. Журналісти також вивчили документи російського оборонного підприємства, яке працює над проєктом.

Повідомляється, що розробкою та льотними випробуваннями нової моделі безпілотника під назвою «Гарпія-3» у Китаї з допомогою місцевих фахівців займається Іжевський електромеханічний завод (ІЕМЗ) «Купол», що є дочірнім підприємством концерну «Алмаз-Антей».

Це випливає зі звітів, які підприємства надіслало до Міноборони рф на початку цього року з описом своєї роботи. Пізніше компанія повідомила міністерству, що змогла б виробляти безпілотники, у тому числі «Гарпія-3», у великих масштабах на заводі в Китаї.

Згідно зі звітом, «Гарпія-3» може пролетіти близько 2000 км із корисним навантаженням 50 кг. «Гарпія-3» та деякі інші моделі безпілотників, вироблені в Китаї, були доставлені до Іжевська для подальшого тестування із залученням китайських фахівців. Завод прийняв постачання семи моделей безпілотників, про що свідчать рахунки-фактури.

Протягом восьми місяців підприємство буде готове до запуску виробництва ударного дрона китайської розробки REM 1 вантажопідйомністю до 400 кг. Ця технологія стане аналогом американського безпілотника Reaper.

У документах не зазначено, де саме в Китаї знаходиться завод із випуску безпілотників, пов'язаний з росією. Але там йдеться про те, що виробництво займе 80 гектарів і буде розраховане на випуск 800 безпілотників на рік.

Источник материала
loader