Дрон ГУР знищив російську САУ «Мста»
Дрон ГУР знищив російську САУ «Мста»

Дрон ГУР знищив російську САУ «Мста»

Українські воїни не припиняють знищувати техніку російських окупантів на лінії фронту та у тилу. На цей раз відзначилися бійці ГУР.

Під час аеророзвідки місцевості на одному із гарячих напрямків фронту вони виявили САУ «Мста». Загарбники кілька разів змінювали позицію, а згодом намагалися сховати машину в лісосмузі. Але ударний дрон з легкістю виявив гаубицю і атакував її. Удар припав по дотичній, не завдавши пошкоджень. Окупанти спробували втекти, але бійці підрозділу «Крила» вистежили та вдарили по САУ знову.

Дрон ГУР знищив російську САУ «Мста» - Фото 1

Внаслідок повторної атаки стався вибух і гаубиця спалахнула. За лічені хвилини полум’я охопило машину повністю, тож росіянам довелося швидко покинути її. У ГУР зазначили, що використали для спалення ворожої гаубиці два далекобійні FPV-дрони.

САУ «Мста» – 152-мм дивізійна самохідна гаубиця. Вона призначена для знищення тактичних ядерних засобів, артилерійських та мінометних батарей, танків та іншої бронетехніки, протитанкових засобів, живої сили, засобів ППО та ПРО, пунктів управління та польових фортифікаційних споруд. Може вести вогонь по цілях із закритих позицій та прямим наведенням. Дальність стрілянини варіюється від 13 до 30 км залежно від типу снаряда.

Теги по теме
Россия война Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader