Поєднання простоти та вишуканості: фарширована картопля у духовці, що зробить вечерю незабутньою
Поєднання простоти та вишуканості: фарширована картопля у духовці, що зробить вечерю незабутньою

Поєднання простоти та вишуканості: фарширована картопля у духовці, що зробить вечерю незабутньою

Пропонуємо приготувати запечену в духовці фаршировану картоплю – страву, яка майстерно поєднує м'яку текстуру картоплі з соковитим смаком її пікантної начинки. Цей рецепт обіцяє стати чудовим доповненням до будь-якої трапези, й всього за годину, пише Smachno.ua.

Як приготувати фаршировану картоплю в духовці

Час: 1 година
Порція: 2 – 3

Інгредієнти:
– картопля – 5 штук;
– гриби (печериці або маслюки) – 250 грамів;
– шинка – 200 грамів;
– сир плавлений (можна замінити сметаною або вершками) – 400 грамів;
– кукурудза консервована – 100 грамів;
– зелений горошок – 100 грамів;
– перець, сіль та зелень до смаку.

Приготування:

  1. Картоплю помийте та розріжте навпіл уздовж. Між половинками картоплі покладіть шматочок вершкового масла і загорніть у фольгу. Запікайте картоплю в духовці до готовності (40 – 50 хвилин).
  2. Готуємо два види начинок. Для першої начинки шинку наріжте дрібними кубиками, а з кукурудзи зливайте сік. З'єднайте шинку, кукурудзу та сир, і добре перемішайте.
  3. Для другої начинки гриби наріжте на невеликі шматочки й трохи підсмажте їх. Замість консервованого горошку для начинки можна взяти молодий горошок, попередньо опустивши його в окріп на 2 хвилини. Гриби з'єднайте з сиром, зеленим горошком і перемішайте.
  4. Потім із половинок картоплі акуратно ложкою вийміть серединки, які додаєте до готових начинок і ще раз перемішуєте. Посоліть та поперчіть. Отриману масу викладіть на половинки картоплі гіркою. Зверху прикрасьте петрушкою або кропом.

Різниця є: в яку воду кидати картоплю, якщо ми плануємо її варити.

Источник материала
loader
loader