На Львівщині судитимуть шахраїв, які розробили схему наживи на охочих виїхати за кордон
На Львівщині судитимуть шахраїв, які розробили схему наживи на охочих виїхати за кордон

На Львівщині судитимуть шахраїв, які розробили схему наживи на охочих виїхати за кордон

На Львівщині судитимуть шахраїв, які розробили схему наживи на охочих виїхати за кордон - Фото 1

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо організатора та учасників злочинної групи, які обікрали чоловіків, що намагались незаконно потрапити до Європи. Обвинувальні акти направлено до суду.

Злочинну групу з 5 осіб працівники ДБР викрили у Львівській області у квітні цього року. Двоє місцевих мешканців залучили до оборудки правоохоронця, військовослужбовця та сина судді з сусідньої області.

Фігуранти пообіцяли двом «клієнтам» внести їх, як волонтерів, до системи «Шлях», що дасть змогу законно перетнути кордон. Вартість цієї «послуги» вони оцінили у 15 тис. доларів США.

Насправді зловмисники підробили ці документи. Також, знаючи що «клієнти» планують перевезти через кордон великі суми готівки, вони вирішили нажитись на них ще раз. 28 березня під час зустрічі у Львові чоловікам дали підроблені довідки про нібито включення їх до системи «Шлях» і сказали сідати в машину, яка довезе їх до кордону.

Водій, який не був обізнаний зі злочинними планами, мав довезти чоловіків до визначеного місця в одному з сіл Яворівського району. Там їх вже чекали інші спільники, перевдягнуті у форму працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Перевіривши документи, чоловікам повідомили, що їхні довідки підроблені. Зловмисники пригрозили, що викличуть слідчо-оперативну групу, яка доставить їх до військкомату, звідки відправлять у зону бойових дій. Фальшиві «працівники ТЦК» повідомили, що чоловіки зможуть уникнути проблем із законом, якщо заплатять 20 тис. доларів США.

Після отримання цих грошей фігурантів затримали правоохоронці.

Організатора злочинної групи та його пособника обвинувачують у шахрайстві та вимаганні (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190, ч. 3,5 ст. 27, ч. 4 ст. 189 КК України).

Також у вимаганні обвинувачуються троє інших учасників групи (ч. 4 ст. 189 КК України).

Двоє з них визнали свою провину і зобов’язались перерахувати на потреби Збройних сил України по 100 тисяч гривень.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

ДБР

Tweet
Источник материала
loader
loader