На Львівщині шахраї розробили схему наживи на ухилянтах
На Львівщині шахраї розробили схему наживи на ухилянтах

На Львівщині шахраї розробили схему наживи на ухилянтах


Шахраї пообіцяли двом “клієнтам” внести їх, як волонтерів, до системи Шлях. Вартість цієї послуги вони оцінили у 15 000 доларів.


У Львівській області судитимуть шахраїв, які розробили схему наживи на охочих виїхати за кордон. Про це пресслужба Державного бюро розслідувань в середу, 25 вересня.
 
Працівники ДБР завершили розслідування щодо організатора та учасників злочинної групи, які обікрали чоловіків, що намагались потрапити до Європи. 
 
Фігуранти пообіцяли двом “клієнтам” внести їх, як волонтерів, до системи Шлях. Вартість цієї послуги вони оцінили у 15 000 доларів.
 
Насправді зловмисники підробили ці документи. Також, знаючи що “клієнти” планують перевезти через кордон великі суми готівки, вирішили нажитись на них ще раз. 28 березня під час зустрічі у Львові чоловікам дали підроблені довідки і сказали сідати в машину, яка довезе їх до кордону.
 
Водій, який не був обізнаний зі злочинними планами, мав довезти чоловіків до визначеного місця в одному з сіл Яворівського району. Там їх вже чекали інші спільники, перевдягнуті у форму працівників ТЦК.
 
Фальшиві “працівники ТЦК” повідомили, що чоловіки зможуть уникнути проблем із законом, якщо заплатять 20 000 доларів. Після отримання цих грошей фігурантів затримали правоохоронці.
 
Організатора злочинної групи та його пособника обвинувачують у шахрайстві та вимаганні. Також у вимаганні обвинувачуються троє інших учасників групи.
 
Двоє з них визнали свою провину і зобов’язались перерахувати на потреби Збройних сил України по 100 тисяч гривень.
 
Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.


Раніше повідомлялося, що посадовці Міграційної служби організували “схему” для ухилянтів. 

Затримано двох керівників ТЦК, які “заробили” на ухилянтах мільйон доларів



Теги по теме
Львовская область
Источник материала
loader