Макрон: Франція об'єднає зусилля з усіма партнерами заради міцного миру для України
Макрон: Франція об'єднає зусилля з усіма партнерами заради міцного миру для України

Макрон: Франція об'єднає зусилля з усіма партнерами заради міцного миру для України

Франція докладе усіх зусиль, щоб Україна вистояла у війні проти Росії та об'єднає зусилля з партнерами задля побудови міцного і тривалого миру.

Про це президент Франції Еммануель Макрон заявив у промові на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, передає кореспондент Укрінформу.

«Франція і надалі робитиме все, що в її силах, аби Україна вистояла, позбулася небезпеки і домоглася справедливості. Франція продовжить боротися за отримання обладнання, необхідного для оборони (України – ред.) і разом зі своїми найближчими союзниками і партнерами підтримуватиме гідний подиву опір українського народу та візьме на себе зобов'язання забезпечити його довготривалу безпеку», - заявив він.

За словами Макрона, в Україні Росія веде війну всупереч найфундаментальнішим принципам міжнародної спільноти. Ніщо з її дій не відповідає ні спільним інтересам націй, ні конкретним обов'язкам, які вона взяла на себе в ООН.

«Доля України впливає на мир і безпеку в Європі та світі. Бо хто все ще може вірити, що він захищений від своїх найсильніших, найжорстокіших і найжадібніших сусідів, якщо ми дозволимо Росії перемогти так, ніби нічого не сталося? - Ніхто», - відповів президент на власне питання.

Він також заявив, що якнайшвидше поновлення України у всіх її законних правах є спільним інтересом усіх народів, тому має бути створений справедливий і тривалий мир.

«Шукаймо миру! Франція об'єднає зусилля з усіма щирими партнерами задля побудови міцного миру для України та Європи», - підкреслив французький лідер.

Водночас він висловився проти ідеї миру на основі капітуляції та закликав знайти спільну відповідь на виклики в усіх війнах, зокрема і на Близькому Сході.

«Війна Ізраїлю в Газі триває занадто довго. Десятки тисяч жертв серед палестинського цивільного населення не мають жодного виправдання, жодного пояснення. Тому ця війна повинна закінчитися, і припинення вогню має відбутися якнайшвидше, одночасно зі звільненням заручників і надходженням великої кількості гуманітарної допомоги в Газу», - зазначив він.

Макрон згадав також про Вірменію, заявивши, що Франція твердо стоїть на її боці, «перед обличчям тиску з боку Азербайджану і територіальної напруженості».

Як повідомляв Укрінформ, у виступі на дебатах 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у вівторок Володимир Зеленський назвав принципи, на яких має бути завершено російську війну проти України.

Фото: ООН

Теги по теме
Украина война Франция Эммануэль Макрон
Источник материала
loader
loader