Китай назвав три позиції Китаю щодо війни Росії з Україною
Китай назвав три позиції Китаю щодо війни Росії з Україною

Китай назвав три позиції Китаю щодо війни Росії з Україною

Ван Ї нагадав пропозиції Китаю під час засідання Ради Безпеки ООН та підкреслив, що позиція Китаю щодо ситуації в Україні залишається послідовною, повідомляє Укрінформ.

Позиція Китаю щодо війни Росії проти України

По-перше, голова МЗС КНР заявив, що сторони повинні припинити бойові зіткнення, щоби запобігти розширенню театру воєнних дій. Він також сказав, що не варто надавати військову допомогу й при цьому не уточнив, кому саме. Найімовірніше, він мав на увазі Україну.

Чим більше зброї спрямовують в зону бойових дій, тим складніше добитися припинення вогню,
– заявив Ван Ї.

Разом з тим він звернув увагу не недопустимість застосування ядерної зброї та ураження ядерних об'єктів, таких як АЕС.

По-друге, Китай наголосив на необхідності невідкладного діалогу та переговорів, як "єдиного життєздатного способу" врегулювати "українську кризу".

Всі сторони мають визначити пріоритетом мир і людей та повинні по-справжньому бути прихильними просуванню мирних переговорів,
– заявив він.

Третя пропозиція Китаю – відмова від санкцій та блокування окремих напрямків світової торгівлі. Вочевидь, він запропонував зняти обмеження з Росії й тих, хто її підтримує.

При цьому представник Китаю сказав, що суверенітет і територіальна цілісність усіх країн мають поважатися, а цілі й принципи Статуту ООН повинні виконуватися.

Теги по теме
Китай ООН
Источник материала
loader
loader