Китай здійснив "удар" по російській пропаганді в інтернеті
Китай здійснив "удар" по російській пропаганді в інтернеті

Китай здійснив "удар" по російській пропаганді в інтернеті

Китайський відеохостинг TikTok заблокував обліковий запис російського державного агентства РІА "Новости". При спробі перейти на цю сторінку з'являється повідомлення: "Не вдається знайти цей обліковий запис".

Китай реагує на нові санкції США проти Росії та блокує кремлівські пропагандистські облікові записи. Під санкції потрапив один з найбільших каналів пропаганди РФ в TikTok – сторінка державного агенства РІА "Новости". За три роки роботи обліковий запис "РИА Новости" набрав 2,2 млн підписників та майже 50 млн лайків. 

Крім того, були ще заблоковані чотири акаунти підрозділів Russia Today (RT): RT en Español, RT Arabic, RT Online та RT Newsroom.

Це не перший випадок блокування російських ЗМІ на платформі. Раніше TikTok закрив доступ до 37 акаунтів агентства Sputnik та профілю RT International.

Блокування відбулося на тлі розширення санкцій Сполучених Штатів проти Росії. На початку вересня США ввели обмеження щодо медіагрупи "Россия сегодня" та її дочірніх компаній, зокрема РІА "Новости", RT, Ruptly та Sputnik. Під санкції також потрапила головна редакторка RT Маргарита Симоньян. У США вважають, що ці пропагандистські ресурси працюють на російські спецслужби.

Источник материала
loader
loader