Європейське агентство допомагатиме Укрзалізниці інтегруватися до стандартів ЄС
Європейське агентство допомагатиме Укрзалізниці інтегруватися до стандартів ЄС

Європейське агентство допомагатиме Укрзалізниці інтегруватися до стандартів ЄС

Укрзалізниця підписала меморандум із Європейським залізничним агентством (ERA), який спрямований на покращення безпеки, інтеграції та інтероперабельності української залізничної системи з європейською мережею.

Про це повідомляє пресслужба УЗ, передає Укрінформ.

«Меморандум підкреслює нашу відданість підвищенню безпеки та ефективності української залізниці, а також її інтеграції з Європою. Це партнерство прискорить узгодження нашої галузі зі стандартами ЄС, що сприятиме її модернізації», – сказав голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Зазначається, що цей меморандум є продовженням тісних контактів і співпраці між ERA та Укрзалізницею, що розвиваються вже протягом тривалого часу.

Європейське агентство допомагатиме Укрзалізниці інтегруватися до стандартів ЄС - Фото 1

Зокрема, основні напрямки співпраці включають впровадження європейських законів про безпеку та технічні стандарти для залізниць в Україні, підтримку Європейської системи управління залізничним транспортом (ERTMS) та інших європейських стандартів залізниць.

Крім того, передбачено обмін знаннями для інтеграції України в Єдину європейську залізничну систему, а також співпрацю у сфері рухомого складу щодо сертифікації, технічного обслуговування та доступу до інфраструктури.

Європейське агентство допомагатиме Укрзалізниці інтегруватися до стандартів ЄС - Фото 2

Меморандум також передбачає технічну підтримку для реформування залізничної галузі, включаючи управління безпекою, сертифікації та транскордонні операції.

Як повідомлялось, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписало меморандум із Європейським залізничним агентством (ERA), який передбачає співпрацю у сфері технічної гармонізації залізничних систем Євросоюзу та України.

Фото: УЗ

Теги по теме
Евросоюз Укрзализныця
Источник материала
loader