Боррель під час зустрічі з главою МЗС Ірану засудив постачання ракет Росії
Боррель під час зустрічі з главою МЗС Ірану засудив постачання ракет Росії

Боррель під час зустрічі з главою МЗС Ірану засудив постачання ракет Росії

Високий представник ЄС Жозеп Боррель під час зустрічі у Нью-Йорку з міністром закордонних справ Ірану Аббасом Арагчі рішуче засудив нещодавнє постачання балістичних ракет іранського виробництва для Росії.

Боррель також зауважив, що ця зброя, яка буде використана проти мирного населення України, несе пряму загрозу для європейської безпеки, йдеться у повідомленні на сайті Європейської служби зовнішніх дій, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі… високий представник Боррель наголосив на рішучому засудженні нещодавнього постачання балістичних ракет іранського виробництва Росії. Він підкреслив у спілкуванні з Арагчі, що ЄС розглядає постачання такої зброї як пряму загрозу для європейської безпеки. Він зауважив, що такі поставки є кроком до істотної ескалації після постачання в Росію іранських БПЛА та боєприпасів, які Росія використала для злочинних атак по цивільних цілях в Україні», - йдеться у повідомленні.

У ході розмови з міністром закордонних справ Ірану високий представник ЄС зазначив, що існує ризик повномасштабної військової ескалації на Близькому Сході, та закликав Іран скористатися своїм впливом, щоб уникнути подальшої ескалації конфлікту.

Боррель наголосив на важливості поваги до прав людини і фундаментальних прав. Він закликав владу Ірану дотримуватися фундаментальних свобод громадян власної країни та припинити практику свавільних ув’язнень людей, включаючи громадян країн ЄС, на території Ірану.

Високий представник ЄС також наголосив на важливості відновлення «ядерної» дипломатії та, як координатор переговорів в рамках Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA) щодо ядерної програми Ірану, висловив готовність сприяти пошуку дипломатичних рішень для суперечностей, що заважають подальшій реалізації цієї угоди.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз засудив передачу ракет іранського виробництва Росії для використання у війні проти України та заявив про підготовку нового пакета санкцій проти Ірану за такі дії.

Фото: Europa Press

Теги по теме
Россия Евросоюз Оружие Иран Нью-Йорк
Источник материала
loader