Албанія дозволила продавати українські корми для тварин на своєму ринку
Албанія дозволила продавати українські корми для тварин на своєму ринку

Албанія дозволила продавати українські корми для тварин на своєму ринку

Українські виробники кормів мають новий ринок збуту

Україна віднині може продавати корми для тварин на ринку Албанії, повідомляє Держпродспоживслужба. МЗС та ДПСС домовилися з Республікою Албанія про погодження двох нових сертифікатів для українських виробників:

  • Сертифікат здоров'я для консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для імпорту або транзиту з України до Республіки Албанія;
  • Сертифікат здоров'я для жувальних предметів для домашніх тварин, призначених для відправлення або для транзиту через Республіку Албанія.

Кожен новий ринок, за словами міністра закордонних справ України Андрія Сибіги означає нові можливості для вітчизняних виробників та посилення нашої економіки: "У часи війни це особливо важливо".

Диверсифікація міжнародних ринків збуту – у фокусі особливої уваги Держпродспоживслужби. Розвиток вітчизняного бізнесу в значній мірі залежить від розширення географії експорту. Тому ми продовжуємо робити все можливе для підтримки українського виробника, особливо в цей непростий час,
– зазначив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Погоджену форму ветеринарного сертифікату зазначених категорій продукції оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі "Міжнародне співробітництво" – "Ветеринарія та безпечність" – "Сертифікати на експорт з України".

Важливо Першим кроком для здійснення експорту української продукції тваринного походження є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності.

Источник материала
loader