Судитимуть киянина, який намагався вбити рідного брата, кинувши гранату у вікно його квартири
Судитимуть киянина, який намагався вбити рідного брата, кинувши гранату у вікно його квартири

Судитимуть киянина, який намагався вбити рідного брата, кинувши гранату у вікно його квартири

Судитимуть киянина, який намагався вбити рідного брата, кинувши гранату у вікно його квартири - Фото 1

Поліцейські відправили на лаву підсудних киянина, який намагався вбити рідного брата, кинувши гранату у вікно його квартири. Зловмисник обвинувачується у низці тяжких злочинів, за скоєння яких наступні 15 років він може провести за ґратами.

Нагадаємо, подія відбулась у червні поточного року. До чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення про те, що місцевий мешканець, перебуваючи біля багатоквартирного будинку, кинув гранату у вікно квартири на другому поверсі, в якій мешкає його рідний брат.

На місці правоохоронці встановили, що боєприпас відскочив від склопакету та вибухнув, впавши на землю. Внаслідок події осколкове поранення руки отримала 36-річна жінка, яка в цей час проходила на вулиці.

Слідчі, оперативні співробітники та дільничні офіцери поліції Шевченківського управління поліції, які були залучені для розкриття злочину, за результатами проведення комплексу розшукових заходів затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що мотивом скоєння злочину був конфлікт між порушником та його братом щодо права власності на квартиру. Також відомо, що 46-річний зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення умисного вбивства.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу:

ч. 2 ст. 15 п. 5 ч. 1 ст. 115 – замах на вбивство;

ч. 2 ст. 125 – умисне легке тілесне ушкодження;

ч. 2 ст. 194 – умисне знищення або пошкодження майна;

ч. 1 ст. 263 – Незаконне поводження з бойовими припасами.

Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Фігурант перебуває під вартою, йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Tweet
Источник материала
loader
loader