В Івано-Франківську погасили марку до 110-річчя створення легіону УСС
В Івано-Франківську погасили марку до 110-річчя створення легіону УСС

В Івано-Франківську погасили марку до 110-річчя створення легіону УСС

В Івано-Франківську біля музею визвольної боротьби імені Степана Бандери до 110-ї річниці створення легіону Українських січових стрільців урочисто погасили поштову марку.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

«В рамках відзначення 110-ї річниці від дня створення Легіону Українських січових стрільців в Івано-Франківському музеї визвольної боротьби ім. Степана Бандери відкрили оновлену експозицію, присвячену його формуванню та бойовому шляху. Також на подвір'ї музею відбулось урочисте спецпогашення поштової марки, яку приурочили 110-й річниці УСС», - зазначила Онищук.

За її інформацією, ескіз для марки створив заслужений діяч мистецтв України Богдан Губаль.

«На марці зображено лева на щиті у синьо-жовтому обрамленні, що символізують міць Українського січового стрілецтва, єдність та соборність України», - зауважила Онищук.

Вона додала, що оновлена експозиція в музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери дозволяє провести історичні паралелі та підсилити знання української історії.

Легіон Українських січових стрільців — українське національне військове формування в складі австро-угорської армії, сформоване з добровольців, які відгукнулися на заклик Головної української ради 6 серпня 1914 року. Під час приведення до присяги всі вони присягнули на вірність українському народу.

Як повідомлялося, 11 вересня в Івано-Франківську презентували поштову марку до 130-річчя від дня народження Довженка.

Теги по теме
Ивано-Франковск
Источник материала
loader
loader