Україна отримує вчасно снаряди у рамках чеської ініціативи - Міноборони
Україна отримує вчасно снаряди у рамках чеської ініціативи - Міноборони

Україна отримує вчасно снаряди у рамках чеської ініціативи - Міноборони

Після загальмування на початку літа, нині постачання боєприпасів у рамках чеської ініціативи «Снаряди для України» йдуть за графіком.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини»заявив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, передає Укрінформ.

«Сьогодні постачання боєприпасів у рамках чеської ініціативи «Снаряди для України» вирівнялося, хоча на початку літа була просадка у даному питанні через відсутність фінансів. На вересень все йде згідно з планом постачання, згідно з узгодженими графіками. Це досить серйозна підтримка на полі бою», - розповів Іван Гаврилюк.

Він відзначив, що у рамках цієї ініціативи постачаються боєприпаси не тільки натівського стандарту, що відіграє важливу роль.

Гаврилюк також подякував країнам, які поповнили фінансовим ресурсом Чехію, щоб вона змогла закупити для України ці боєприпаси, і висловив сподівання, що ініціатива «Снаряди для України» триватиме й після того, як буде поставлено обіцяну кількість снарядів.

Як повідомлялося, президент Чехії Петр Павел на Мюнхенській конференції заявив, що Прага «знайшла 500 тисяч снарядів калібру 155 мм, і ще 300 тисяч – калібру 122 мм» за межами Євросоюзу, які можна переправити в Україну, якщо знайдеться фінансування. Цю ініціативу підтримали кільканадцять держав. Зокрема, 15 країн ЄС та НАТО внесли у фонд ініціативи "Снаряди для України" понад 1,6 мільярда євро.

У межах чеської ініціативи до України надійшли перші 50 тисяч снарядів, частина з них уже на лінії фронту, знищують російських загарбників.

Теги по теме
война Чехия
Источник материала
loader