Точицький обговорив із керівником Metropolitan Opera перспективи втілення спільних проєктів
Точицький обговорив із керівником Metropolitan Opera перспективи втілення спільних проєктів

Точицький обговорив із керівником Metropolitan Opera перспективи втілення спільних проєктів

Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький в Нью-Йорку у рамках робочого візиту до США зустрівся з генеральним директором Metropolitan Opera Пітером Ґелбом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Точицький висловив вдячність Пітеру Ґелбу за солідарність і підтримку України з перших днів повномасштабної російської агресії.

Міністр наголосив, що створений дружиною генерального директора Metropolitan Opera Керрі Лінн Ukrainian Freedom Orchestra став потужним голосом українських митців.

“Це не просто оркестр, а символ нашої боротьби за ідентичність, свободу і культурні цінності. Три тури Freedom Orchestra вже продемонстрували величезний потенціал у донесенні меседжів про українську боротьбу за спільні цінності демократичного світу. Ми щиро прагнемо, щоб цей проєкт продовжував існувати”, — підкреслив очільник МКСК.

Точицький обговорив із керівником Metropolitan Opera перспективи втілення спільних проєктів - Фото 1

Також під час зустрічі сторони обговорили перспективи втілення двох спільних проєктів, започаткованих у 2022 році за підтримки першої леді України Олени Зеленської.

На замовлення Metropolitan Opera український композитор Максим Коломієць разом з американським лібретистом Джорджем Брантом працюють над створенням опери, історія якої базується на реальних подіях і розповідях матерів про викрадення росією українських дітей.

Точицький обговорив із керівником Metropolitan Opera перспективи втілення спільних проєктів - Фото 2

Іншим проєктом передбачено щорічну програму стажування для чотирьох українських фахівців у сфері опери в провідному театрі США. Перша ітерація була успішно реалізована у 2023 році. Наступна група фахівців стажуватиметься в Metropolitan Opera цього року з 30 вересня по 13 грудня.

“Ми високо цінуємо можливість професійного розвитку молодих фахівців оперної індустрії. Програма стажування є надзвичайно важливою і варта продовження у 2025 році, адже це вагомий внесок у розвиток сучасної опери в Україні”, - зазначив Точицький.

Як повідомляв Укрінформ, Точицький провів зустріч з італійським співаком Андреа Бочеллі, де обговорили відновлення традиції відвідин України діячами культури.

Фото: МКСК

Теги по теме
США
Источник материала
loader