Танцювальний проєкт «Говори тілом» проведе покази на Одещині та Миколаївщині
Танцювальний проєкт «Говори тілом» проведе покази на Одещині та Миколаївщині

Танцювальний проєкт «Говори тілом» проведе покази на Одещині та Миколаївщині

Програма сучасного танцю «Говори тілом» (Let the Body Speak) з 28 вересня до 11 листопада відбудеться в Одесі, Ізмаїлі, Миколаєві та Чорноморську. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ініціаторів заходу – Платформу сучасного танцю та ГО “Культпросвіт”.

«Сучасне мистецтво звертається до актуального контексту нашого повсякденного життя. І навіть якщо ми не хочемо говорити про війну, то вона промовляє через нашу творчість мовою тіла, руху, погляду. Після перегляду вистав ми даємо простір глядачам для рефлексії задля вивільнення емоцій та відчуття спільності пережитого. Подивитись, проговорити, видихнути та творити далі», - розповіла менеджерка громадської організації Культпросвіт Ганна Шестакова.

За словами менеджерки з комунікацій Платформи сучасного танцю Вікторії Хорошилової, проєкт «Говори тілом» вже другий рік мандрує Україною, і це дуже позитивна практика. 

«Маю мрію, щоб сучасне виконавське мистецтво частіше могли бачити мешканці невеликих міст, щоб мали змогу побачити щось незвичне, здивуватись та надихнутись. Багато митців часто створюють нові роботи, спираючись та досліджуючи традиції. Саме такими є вистави, кіноверсії яких ми покажемо глядачам», - зазначила Хорошилова.

Вистава “Сліди” хореографки Тетяни Знамеровської, фото - Катерина Скрагленко
Вистава “Сліди” хореографки Тетяни Знамеровської / Фото: Катерина Скрагленко

У програмі заходу - кіноверсії вистав українських хореографів і режисерів Богдана Поліщука та Тетяни Знамеровської. У своїх роботах автори рефлексують над природою випробувань, що постали на шляху українців, та тим, що мотивує боротись за незалежність. Паралельно з пошуком власної виразної мови вони досліджують витоки української ідентичності і те, що формує свідомість сучасного українця. Саме таким дослідженням є робота Тетяни Знамеровської "Сліди". 

Вистава
Вистава "Danse Macabre. Безсмертний танок" режисера Богдана Поліщука / Фото: Йонас Камінкас

У виставі Богдана Поліщука "Danse Macabre. Безсмертний танок" танцівниця починає свій танок з образом смерті, яка грає на одному з найстаріших музичних інструментів — харді-гарді (колісна ліра), але не підкоряється їй, а стає її рівноправною партнеркою, балансуючи на межі життя і смерті з відчайдушністю та зухвальством.

«Мова тіла - це універсальна мова, яка виражає наші реакції та роздуми. Завдяки танцю ми можемо більше дізнатися один про одного, зрозуміти і відчути більше», - зазначив менеджер проєкту “Говори тілом/Let the Body Speak” Олександр Маншилін.

Вхід на покази вільний, за попередньої реєстрації. Заходи відбуваються в рамках проєкту Говори тілом/Let the Body Speak, що реалізується за підтримки Українського культурного фонду та сприяння Українського інституту.

Як повідомляв Укрінформ, у Флориді 29 вересня покажуть фільм «Будинок «Слово». Нескінчений роман».

Перше фото з вистави “Сліди” , Йонас Камінкас

Источник материала
loader
loader