Система BankID Нацбанку пройшла попередню оцінку на відповідність вимогам ЄС
Система BankID Нацбанку пройшла попередню оцінку на відповідність вимогам ЄС

Система BankID Нацбанку пройшла попередню оцінку на відповідність вимогам ЄС

Нацбанк планує привести системи BankID у повну відповідність до вимог регламенту eIDAS, що діє у Євросоюзі.

Система ідентифікації BankID від Національного банку України пройшла попередню оцінку відповідності вимогам ЄС. Це перший кроком до приведення системи BankID у повну відповідність до вимог регламенту eIDAS, повідомила пресслужба НБУ.

«У довгостроковій перспективі це може стати відправною точкою до визнання системи BankID схемою електронної ідентифікації, яку можна буде використовувати в ЄС, полегшуючи транскордонну мобільність і доступ громадянам України до послуг надавачів ЄС», йдеться у повідомленні.

За результатами оцінки, проведеної міжнародним консорціумом на чолі з грецькою компанією QMSCERT Audits Inspections Certifications, визначили перелік заходів, які необхідно впровадити для повної відповідності BankID НБУ європейським нормам.

Серед них рекомендації щодо впровадження багатофакторної автентифікації, управління засобами електронної ідентифікації та проведення періодичних аудитів. Це сприятиме підвищенню надійності, безпеки та доступності системи.

За словами заступниці директора Департаменту платіжних систем та інновацій НБУ Ольги Василєвої, робота над ініціативою тривала пів року. Тепер Нацбанк визначить наступні кроки для подальшої інтеграції.

Зазначимо, eIDAS  Регламент Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 910/2014, що регулює електронну ідентифікацію та довірчі послуги для електронних трансакцій на ринку ЄС. Закон України "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги" імплементує вимоги eIDAS в Україні.

Система BankID НБУ  це національна система дистанційної електронної ідентифікації та верифікації користувачів через банки, що дає змогу користувачам підтверджувати свою особу в електронному вигляді та отримувати публічні, фінансові та інші послуги дистанційно. Для бізнесу ця система значно скорочує час і ресурси, потрібні для ідентифікації клієнтів, що дає можливість у зручний спосіб залучати нових клієнтів і збільшувати продажі.

Фото: НБУ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Нацбанк
Источник материала
loader
loader