У «хитких» штатах більше підтримують Трампа, ніж Гарріс, у ключових глобальних питаннях
У «хитких» штатах більше підтримують Трампа, ніж Гарріс, у ключових глобальних питаннях

У «хитких» штатах більше підтримують Трампа, ніж Гарріс, у ключових глобальних питаннях

Виборці у шести ключових штатах США, що вагаються, вважають, що кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп з більшою ймовірністю, ніж кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс, зможе розв’язувати зовнішньополітичні питання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios з посиланням на дані опитування Інституту глобальних справ.

"Виборці в шести ключових штатах вважають, що колишній президент Дональд Трамп має більше шансів, ніж чинна віцепрезидентка Гарріс, припинити війни в Україні та секторі Гази, ефективно відповісти на потенційний напад Китаю на Тайвань та відстоювати інтереси США на міжнародній арені", - заявили в інституті.

Згідно з результатами опитування, виборці по всій Америці вважають, що Гарріс (52% проти 48%) краще захищатиме інтереси США. Водночас серед виборців у так званих "хитких" штатах - Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Пенсільванія та Вісконсин - в цій категорії лідирує Трамп (56% проти 44%).

У штатах, які вагаються, спостерігається розрив на користь Трампа (58% проти 42%) у питанні про те, хто з більшою ймовірністю закінчить війну РФ проти України та бойові дії в Газі. Такий же розрив спостерігається у питанні можливого нападу Китаю на Тайвань. Виборці вважають, що на ці виклики ефективніша реакція буде у Трампа.

За даними опитування Інституту глобальних справ, кандидат від Республіканської партії також випереджає Гарріс (56% проти 44%) у штатах, що вагаються, у питанні міграції. Гарріс випереджає Трампа на національному рівні у питаннях про те, хто ефективніше відреагує на глобальну кризу (52% проти 48%) та покращить репутацію США (53% проти 47%). Однак ці розриви стираються, якщо розглядати "хиткі" штати.

У період з 15 по 22 серпня 2024 року в США Інститут глобальних справ опитав 1865 дорослих громадян виборчого віку — 1000 з них мешкають у шести "хитких" штатах. Похибка як на національному рівні, так і в "хитких" штатах становить +/-3,9%.

Як зазначається, для виборців загальнополітичне бачення Трампа є більш чітко визначеним, ніж Гарріс, особливо в "хитких" штатах.

Водночас, як зазначається у матеріалі, наразі зовнішня політика не є головним питанням для американських виборців, за винятком питання імміграції.

Як повідомляв Укрінформ, у США пройшли перші телевізійні дебати між кандидатами в президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс та Республіканської – Дональдом Трампом.

63% учасників опитування телеканалу CNN, проведеного SSRS серед зареєстрованих виборців, вважають, що на теледебатах краще виступила Гарріс.

Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада.

Теги по теме
США Дональд Трамп
Источник материала
loader
loader