Безбар’єрний простір: кожен українець може надати пропозиції з розбудови на найближчі два роки
Безбар’єрний простір: кожен українець може надати пропозиції з розбудови на найближчі два роки

Безбар’єрний простір: кожен українець може надати пропозиції з розбудови на найближчі два роки

Кожен українець до 30 вересня може надати свої пропозиції з розбудови безбар’єрного простору в межах Плану заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності на 2025-2026 роки.

Про це повідомила у Фейсбуці радниця-уповноважена Президента України з безбар'єрності Тетяна Ломакіна, передає Укрінформ.

«Бажаєте, щоб Україна рухалася до безбар’єрного суспільства, та маєте ідеї, що для цього можна зробити? Є можливість зробити свій внесок в розбудову безбар’єрності протягом найближчих 2 років», – зазначила вона.

За словами Ломакіної, наразі триває робота уряду, експертів та громадськості над Планом заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності на 2025-2026 роки. І кожна людина може запропонувати свої ідеї, ініціативи, завдання до Плану.

«План включатиме кроки для створення безбар’єрного простору, які відповідатимуть реальним потребам громадян, особливо в умовах війни. Цей документ допоможе формувати політику безбар’єрності для людей з інвалідністю, ветеранів з інвалідністю, людей старшого віку, молоді, жінок та батьків з маленькими дітьми. План охоплюватиме доступність інфраструктури, транспорту, освіти, охорони здоров'я, публічних послуг, працевлаштування, спорту, медіа та інших сфер», – запевнила радниця-уповноважена Президента з безбар'єрності.

Вона також додала, що перед затвердженням проєкт Плану заходів буде оприлюднено на сайті Міністерства інфраструктури, щоб зацікавлені сторони мали можливість ознайомитися з ним, надати свої коментарі та рекомендації. «Для розбудови суспільства без бар’єрів державна політика має формуватися прозоро, публічно та інклюзивно. Громадськість та експерти долучаються до усіх етапів процесу розроблення Плану заходів», – зауважила Ломакіна.

За її даними, надіслати пропозиції можна до 30 вересня за посиланням. Усі пропозиції будуть розглянуті та опрацьовані експертами спільно з профільними міністерствами.

Як повідомлялося, Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору до 2030 року була ініційована першою леді Оленою Зеленською та ухвалена Кабінетом міністрів у 2021 році. Мета стратегії – створити умови, які допомагають кожній людині, незалежно від статі, віку, походження, стану здоров’я і соціального статусу реалізувати свої права і свободи повною мірою.

Розробка Плану заходів з реалізації Нацстратегії на 2025-2026 роки відбувається за координації Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Аналітичний та технічний супровід надає експертний консорціум за участю проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» ( SURGe Project) і в координації з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності за підтримки уряду Великої Британії.

Источник материала
loader
loader