Зеленський отримав нагороду Американської академії досягнень
Зеленський отримав нагороду Американської академії досягнень

Зеленський отримав нагороду Американської академії досягнень


Нагородою The Golden Plate Award впродовж 60 років відзначають державних діячів, науковців, митців, письменників, підприємців і громадських лідерів за їхній внесок у розвиток людства.

Президент Володимир Зеленський отримав щорічну відзнаку Американської академії досягнень – The Golden Plate Award. Про це пресслужба глави держави у понеділок, 23 вересня.

Церемонія відбулася в Нью-Йорку. Відзнаку Зеленському вручив лідер Республіканської партії в Сенаті США Мітч Макконнелл.

“Я дякую вам за цю честь. І я хочу, щоб ви знали, що в усьому, чого ми досягли дотепер, а головне, в усьому, чого ми ще можемо досягти – наш народ і наша українська хоробрість, – ви стали частиною цього. Ваша допомога, ваш вибір, ваша рішучість не дадуть втратити свободу”, – сказав Зеленський.

Вказано, що нагородою The Golden Plate Award впродовж 60 років відзначають державних діячів, науковців, митців, письменників, підприємців і громадських лідерів за їхній внесок у розвиток людства.

The Golden Plate Award вручали також президентам США Джеральду Форду, Джиммі Картеру, Рональду Рейгану, Джорджу Бушу-старшому, Біллу Клінтону, Бараку Обамі, лауреатам Нобелівської та Пулітцерівської премій.

Як відомо, напередодні президент України розпочав візит до США. У перший же день Володимир Зеленський відвідав завод боєприпасів у Скрентоні, де виробляють снаряди і міни для потреб ЗСУ.

Також під час візиту до США Зеленський заявив про вирішальні місяці війни з Росією.



Теги по теме
Украина США Владимир Зеленский Президент
Источник материала
loader