Ви забудете про хліб з магазину: робимо хрусткі домашні дріжджові булочки
Ви забудете про хліб з магазину: робимо хрусткі домашні дріжджові булочки

Ви забудете про хліб з магазину: робимо хрусткі домашні дріжджові булочки

Ці булочки чудово зберігають свіжість та надзвичайно легкі у приготуванні. Для смаку ви можете посипати їх кунжутом, кмином чи іншим ароматним додатком. Легким рецептом поділився портал praktykulinarni.

Рецепт домашніх булочок

Час: 35 хвилин + година на підняття тіста

Порцій: 9

Інгредієнти:
– 125 мілілітрів теплого молока + 2 столові ложки;
– 20 грамів свіжих дріжджів;
– 1 чайна ложка коричневого цукру;
– 360 грамів пшеничного борошна;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 2 яйця;
– 45 грамів вершкового масла;
– 2 чайні ложки чорного кмину.

Приготування:

  1. Дріжджі розкришити та покласти в миску, змішати з цукром і молоком. Додати борошно, сіль і яйця.

  2. Вершкове масло розтопити, трохи остудити й влити до решти інгредієнтів. Залиште трохи розтопленого масла на дні миски (близько ложки) – воно знадобиться для змазування рулетів перед випіканням.

  3. Всі інгредієнти ретельно перемішати, накрити серветкою і залишити на годину.

  4. Розігрійте духовку до 170 градусів.

  5. Тісто розділити на 9 рівних частин, сформувати кульки, посипавши руки борошном. Викласти їх на деко з папером для випічки.

  6. Рештки масла змішати з двома столовими ложками молока, змастити булочки і посипати чорним кмином.

  7. Випікати 20 – 22 хвилини. Залишити булочки в духовці на 5 – 6 хвилин, потім дати охолонути на решітці.

Вистачить двох картоплин: як приготувати знамениті пиріжки з 90-х.

Источник материала
loader
loader