В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики
В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики

В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики

В Україні з середи зміниться інтенсивність вітру у бік посилення, що може дещо погіршити ситуацію з пожежами. Водночас у Києві за певних умов повітря від задимлення може трохи звільнитися.

Про це на брифінгу повідомила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, передає кореспондент Укрінформу.

"Починаючи з середи у нас дещо посилиться вітер. Зміниться його напрямок, він буде з півдня, і він буде дещо інтенсивніший, ніж зараз. Це може трохи погіршити ситуацію, якщо десь будуть пожежі. Якщо говорити безпосередньо про Київ, то вітер у нас буде змінюватися із вівторка. Якщо він зміниться, і у нас не буде загорань по південній і центральній частинах України, то, у принципі, повітря від задимлення має трохи звільнитися", - зазначила Птуха.

Вона поінформувала, що поки все одно триває пожежонебезпечний період і поки що залишається високий температурний фон і низька вологість. "Повітряна маса, яка буде до нас надходити, вона буде надходити з півдня, з південного сходу тощо. Це повітря завжди не кришталево чисте, воно може все одно спричинювати замутненість атмосфери", - пояснила речниця.

За її словами, на Україну тривалий період впливав антициклон, який розташовувався на північний схід від української держави і забезпечував малохмарну погоду без опадів. "Зараз його центр (антициклону - ред.) дещо зміщується у східному напрямку, але все одно під його впливом залишається лівобережжя України. У той же час над Європою вже починає утворюватися поле зниженого тиску, і тому циклони, навіть фронтальні системи від цих циклонів найближчими днями трохи будуть зачіпати саме західні регіони", - заявила Птуха.

Вона поінформувала, що для цих західних регіонів пожежонебезпечний період за показниками зараз знизився - це переважно Закарпаття, Прикарпаття і трохи далі. "Але решта регіонів залишаються у нас у 5 класі, подекуди це навіть 5 клас тривалої надзвичайної пожежної небезпеки. Тому щодо цього прогнози не дуже сприятливі - на жаль, (пожежна небезпека - ред.) залишається", - сказала речниця.

Як повідомлялося, за даними ДСНС, в Україні триває гасіння 18 пожеж у семи областях - Полтавській, Чернігівській, Київській, Харківській, Донецькій, Рівненській і Сумській.

Теги по теме
прогноз погоды пожар
Источник материала
loader
loader